Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Siyaset

MHP'li Meclis Üyeleri AK Parti'den İstifa Etti

MHP Belediye Meclis Üyeleri Tramvay Cafe’de partiler ve yöneticileriyle bir araya geldi. Meclis üyeleri program öncesi AK Parti’den istifa etmek için dilekçe imzaladı.

7 Nisan 2019 Saat: 22:08
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.852 kez okunmuştur

MHP'li Meclis Üyeleri AK Parti'den İstifa Etti
MHP'li Meclis Üyeleri AK Parti'den İstifa Etti

MHP’nin 26  Belediye Meclis üyesi Tramvay Cafe’de gerçekleştirilen programda bir araya geldi. Meclis üyeleri program öncesi AK Parti’den istifa etmek için dilekçe imzaladı. Programa MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, İl yöneticileri, il divan kurulu, ilçe başkanları ve partililer katıldı. Gerçekleşen kahvaltılı program öncesi MHP İl Başkanı Aydın Ünlü Meclis Üyeleri’ne ayrılık dilekçesi dağıttı. Cumhur İttifakı kapsamında, AK Parti listelerinden seçime giren ve meclis üyesi seçilen MHP’liler, MHP Genel Merkezi’nin yayınlandığı genelde doğrultusunda AK Parti’den ayrılık dilekçesi verdiler.

YERE DÜŞÜRMEDİK
Programda konuşan MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, “31 Mart 2019 seçimleri sonucunda MHP Kocaeli Teşkilatı, ilçe başkanlarıyla her ay yapacağımız meclis üyesi toplantılarımızın bu ilk toplantısı. Kocaeli’de yapılan yerel seçimlerinde Kocaeli teşkilatları olarak başarılı bir seçim kampanyası geçirdik. Burada herkesin bir emeği var. Bizim hep söylediğimiz ‘Liderimizin lafını yere düşürmedik; Bir Ak Partili ’den daha çok çalışın dedim öyle de yaptık” dedi. 

KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZ VARDIR
Meclis üyelerinin teşkilat kontrolünde çalışacağını belirten Ünlü, “MHP’nin meclis üyesi sayısının 27’ye yükselmesi başarıdır. Sorumluluklarımız fazladır. Meclis üyelerimizim yapacağı konuşmalar teşkilat kontrolünde, teşkilatın direktiflerinde gerçekleşecektir. Bizim kırmızı çizgileri vardır. Liderimizi çok yakından takip edeceğiz. Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi’nde meclis üyeleri bir milletvekili gibidir. Hepiniz ilçenizin milletvekilisiniz. İşiniz zor; sorumluluğunuz çok fazladır. Bu sorumluluk doğrultusunda hareket ediniz” ifadelerinde bulundu. 

BAZEN KIZACAĞIZ
‘Cumhur İttifakı’na namusumuz dedik’ diyen Ünlü, İmzaladığınız dilekçeler gereği AK Parti listelerinden ayrılıyoruz. MHP kendi listesi ve komisyonlarında devam edecek. Bizim yerimiz ve konumumuz çok farklı. Vatandaşı hayal kırıklığına uğratmayacağız. MHP, AK Parti ile beraber Cumhur İttifakı’nın bir ortağıdır. Meclis üye listelerinden ayrılmanız muhalefet partisi konumuna gelmez. Biz Cumhur İttifakı’na namusumuz dedik; bu bilinçle hareket etmek zorundayız. Herkes Cumhur İttifakı için elinden geleni yapacaktır. Belki bazen kızacağız; belki bazen üzüleceğiz ama ne olursa olsun Cumhur İttifakı’na zarar verecek bir şey yapmayacaktır” açıklamasında bulundu. 

BEKLENTİLER VAR
Teşkilat vurgusu yapan Ünlü, “Yıl 2023 yılı geldiğinde belediye başkanı aramayan bir siyasi parti olmak zorundayız. Sizi bekleyenler var, bizi bekleyenler var. Tabanın beklentileri var. Bu beklentilere cevap vermek adına hata lüksümüz yok.  Ben bu anlamda seçilen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İlçe başkanları toplantısı aylık; ilçe meclis üyelikleri toplantısı aylık olacak. 3 toplantıya üst üste katılmayan arkadaşlar hakkında soru önergesi verilecek. meclis üyelikleri ile ilgili kontrol teşkilat bazında olacak. Meclis üyelerine uyarımdır; ne yaparsa yapsın, meclis üyesinin amiri benim ilçe başkanımdır. Sizin döneceğiniz taraf MHP’nin ilçe başkanı; il başkanıdır. Belediyede görevini yapacaksınız; geleceğiniz nokta ilçe başkanınızın yanıdır. Hepinizin bakacağı yüz teşkilattır. Teşkilatın istemediği hiçbir şey bu zamana kadar olmadı; olmaz” ifadelerinde bulundu.

SES GETİRMEK ZORUNDA
‘Meclis üyelerimiz ilkleri yapmak zorunda’ diyen Ünlü “Her gün oy oranını yükselten bir siyasi partiyiz. Bakacağımız yer vatandaşımız, seçmenimiz. Tamamen hizmet odaklı çalışarak çıtayı daha yukarı çıkarmak zorundayız. Meclis üyelerimiz teşkilatın üzerinden gelmiş; teşkilatçılığın ne olduğunu bilen arkadaşlarımız. Herkes MHP’de bir değer. Biz de değerlerimize sahip çıktık. ‘Bu kuyumcu, bu esnaf’ gibi değil de teşkilat üzerinden seçtik. Meclis üyelerimiz ilkleri yapmak zorunda; ses getirmek zorunda. Kim, nerede, ne yapıyor hepinizi takip edeceğiz. Kim teşkilatın emrinde çalışıyor; kim problem çıkarıyor hepsini göreceğiz. İnanıyorum ki böyle bir sorun olmayacak” dedi. 

 

İŞTE MHP BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
Özhan Kurt
Ertan Peker
İsmet Güler
İZMİT
Ayhan Arpacı
İlker Kazan
Engin Duymaz
BAŞİSKELE
Metin Demir
Metin Kırcı
ÇAYIROVA
Davut Akçay
Murat Dinç
Şahin Avaz
DARICA
Fikret Ağbaba
GÖLCÜK
Savaş Toprak
Kürşat Çakıroğlu
KANDIRA
İsmet Gürler
Ertuğrul Özcan
Beyhan Şen
Fahri Buruş
KARAMÜRSEL
Harun Baykır
KARTEPE
Faruk Cengizhan
Kerem Yılmaz
KÖRFEZ
Ertan Peker
Ahmet Topuz
Muzaffer Sayıcı
Volkan Özmen
DERİNCE
Özhan Kurt
Ayhan Aksoy
Tayfun Tosun
Alparslan Karabeyoğlu

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑