Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Ekonomi

Mardinli İşadamı Tekin Alkan, ‘Kandıra’ya gelin’

Mardinli İşadamı Alkan, ABD’nin oyunları ile dövizin yükseldiğini belirterek Trump’ı eleştirdi. Ekonomimizin gayet iyi olduğunu ifade eden Alkan, işadamlarını Kandıra’ya yatırıma davet etti

20 Ağustos 2018 Saat: 22:19
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 10.449 kez okunmuştur

Mardinli İşadamı Tekin Alkan, ‘Kandıra’ya gelin’
Mardinli İşadamı Tekin Alkan, ‘Kandıra’ya gelin’

Kandıra, Kefken, Cebeci sahilleri, son yıllarda en fazla yerli turistin akın ettiği yerlerden biri oldu. Büyükşehir Belediyesi her ne kadar bölgeye önemli yatırımlar yapsa da özel işletmelerin de buraya yatırım yapması bekleniyor. Kandıra’ya önemli yatırımlardan birini yapan Aslen Mardinli İşadamı Tekin Alkan, yükselen dolara aldırmayarak otelinde TL ile işlem yaptıklarını belirtti. Kocaelili işadamlarını Kandıra’ya yatırım yapmaya davet eden Alkan, 9 günlük bayram tatili için Kandıra’nın eşsiz bir mekan olduğuna dikkat çekti.

‘EŞEK GİBİ ÇALIŞIYORUM’

Mardinli Süryani bir aileden olan İşadamı Tekin Alkan, “Patrik Sülalesinden geliyorum. Süryaniyim. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Türk oğlu Türküm. Hayatımda kredi kullanmadım. Otelim de ipotekli, bankaya borcum var. Eşek gibi çalışıyorum. Sabah 6’da kalkıyorum. Vergi borcum yok, sigorta borcum yok. Başkaları gibi vergi biriktirip affa sokmuyorum. Tüm yatırımcıları buraya çağırıyorum. Burası çok güzel. Türkiye’nin cennet koylarından biri. Kerpe’ye 2012’de geldim. Doğanın güzelliği, denizin berraklığı, balıkların lezzeti, İbrahim Karaosmanoğlu başkanımın sevgisi bizleri buraya itiyor” diye konuştu

‘TURİZM ŞEHRİ OLABİLİRİZ’

Kandıra’nın önemli bir turizm merkezi olabilecek kapasitede olduğuna dikkat çeken Alkan, “Türk iş adamları yeteri kadar kazandı. Bundan sonra yatırımı ülke için yapmaları gerekiyor. Ben de bu ülkenin bir vatandaşı olarak vatanıma ve Cumhurbaşkanıma sahip çıkıyorum herkesin de buna sahip çıkması gerekiyor. Dolara tepki olarak da yatırımı TL ile yapıyorum. Biz ne kadar TL ile yatırım yaparsak ülkemiz kalkınır. Kandıra güzel bir bölge turizmle burası çok iyi kalkınır. Belediye yatırım yapıyor ama mutlaka özel işletmelerin doğayı denizi bozmadan çevreci bir anlayışla yatırım yapması gerekiyor. Kocaeli sanayisi dışında turizmiyle de ön plana çıkacak illerden biri” dedi.

‘YATIRIM YAPIN’

İşadamlarına Kandıra’ya yatırım yapma çağrısında bulunan İşadamı Tekin Alkan, “Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu Kandıra’ya çok yatırım yapıyor ve turizmi çok seviyor. Benim en büyük destekçim de Karaosmanoğlu Başkanım ve Ünal Köken başkanımdır. Turizme çok sıcak bakıyorlar, bütün manevi desteklerini veriyorlar. Bu tür işletmelerde yatırım yapmak risktir. 2 aylık bir sezonu var. Mesela bu yıl Kerpe’ye doğalgaz geliyor. Diğer yatırımcılara da söylüyorum. Devletten gidip de bedava koyları almayın. Gelin buradan arazi alın, yatırım yapın. İnşaat alıp satmayın burada” ifadelerine yer verdi.

‘EKONOMİMİZ İYİ’

Dövizin yükselmesine karşın Türkiye’de ekonominin otellerdeki doluluk oranına bakılınca iyi olduğunu hatırlaran Tekin Alkan, “Dünyadaki ekonominin sarsıldı ama Türkiye’de gayet iyi. Görüyorsunuz otel dolu. Dolar beni pek bağlamıyor. Türkiye’nin para birimi Türk Lirası. Dolar Bin TL olsa ne olur olmasa ne olur. Ülke zor durumda değil. Ekonomik kriz yok. Krizler sunidir. İnsanlar tatile geliyor, akşamları eğlencesini yapıyor. Dolarım olsa bozdururdum ama yok. Bence doların yükselişi Sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’a yapılan ekonomik tezgah. Bütün bunlar Amerika’nın, Türkiye üzerinde oynadığı oyunlardır” diye konuştu.

‘HRİSTİYAN VE MİLLİYETÇİYİM’

ABD Bakanı Trump’ı eleştirilerine devam eden Alkan, “Amerikan halkına böyle bir başkanları olduğu için üzülüyorum. Belki Tayyip Erdoğan bana kızacak Türk Milleti kibardır diyecek. Ama benim bayrağıma ve reisicumhuruma dil uzatırsa daha çok şey söylerim. Haddini bilecek.  Hristiyanım ama milliyetçiyim. Ben çok nadir kiliseye giderim. Gittiğimde Allahıma dua ederim. Acaba Trump kiliseye gidiyor mu gittiğinde Allaha mı dua ediyor yoksa dolara mı dua ediyor. Trump’tan korkmuyorum, o benden korksun. Yalan söyleyen iftira atan insan korkar” diye konuştu.

‘KARDEŞÇE YAŞIYORUZ’

Sözlerini sürdüren Alkan, “Baktılar ki 15 Temmuzda reisicumhurumuza bir şey yapamadılar son seçimlerde de bir şey yapamadılar. Dediler ki ekonomiyi çökertelim. Ama Trump’ın yanıldığı bir şey var. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını bilmiyor. Biz Amerikalı, Avrupalı gibi değiliz. Biz Kürdü, Alevisi, Sünnisi, Ermenisi, Süryanisi, Hristiyanı, Gürcüsü, Lazı ile beraber yaşıyoruz. Hepimiz Türkiyeliyiz” dedi. İş adamlarına ve mülk sahiplerine seslenen Tekin Alkan, “Ev sahipleri ve mağaza sahiplerinin kiralarını dolar ile almamaları gerekiyor. Otelimde hiçbir zaman dolar fiyatı vermedim. İş adamlarına da Allah yardım etsin. Zamanında çok paralar kazandık. Şimdi elimizi taşın altına koyma sırası bizlerde” dedi.

‘MUHATAP BİLE OLMAZDIM’

“Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Tayyip Erdoğan gibi Cumhurbaşkanımız olduğu için çok şanslıyız” diyen İşadamı Alkan, şöyle devam etti: “Yoksa bizi paramparça ederlerdi. Hayatımda Ak Parti’ye oy vermedim. Ailem CHP’liydi. Kendimi bildim bileli MHP’ye oy verdim. Ama Cumhurbaşkanının bütün oylamasında evet oyu verdim. Oda balık ben de balık, o da şeker hastası ben de şeker hastasıyım. Trump’a bile posta koydu. Ben reisicumhur olsam onu muhatap bile almam. İbrahim Karaosmanoğlu’na söz verdiğim için Ak Parti’ye hem milletvekili hem Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy verdim. Tayyip Erdoğan’ı çok seviyorum. Hangi partide olursa olsun seviyorum onu.”

‘EYY TRUMP!’

Trump’tan korkuyor musunuz sorusuna da cevap veren İşadamı Alkan, “Yalan söyleyen iftira atan insan korkar. Yalan değil ki. Trump’ın İskoçyalı olmasından bahsettim. EyyTrump sen nerelisin. İskoçya’ya gidince İskoçya benim vatanım diyotsun. Amerika’ya gidince ben başkanım diyorsun. Trump sakın bizimle oynama. Biz Fatih Sultan Mehmet’in, Kanuni Sultan Süleyman’ın torunlarıyız. Atatürkümüzün kurduğu Cumhuriyet’in çocuklarıyız. Bize gücün yetmez. Bayrağını benim bayrağımı sevdiği gibi seviyor mu? Ben vatanım için ölmeye hazırım. Trump sen kimin kölesisin, kim kullanıyor seni? Ey Trump, ben bayrağımı çok seviyorum. Ben bayrağım için ölürüm. Sen bayrak için parmağını vermişsin çok mu?” dedi.

‘TÜRKİYE’DE HUKUK VAR’

Geçtiğimiz aydan bu yana İzmir'de ev hapsinde bulunan ABD'li Rahip Andrew CraigBrunson ile ilgili de konuşan İşadamı Tekin Alkan, “Bir sürü papaz var hangisi içerde ki. Adam demek ki suç işlemiş, Türkiye’de demokrasi var. Türkiye’de anayasa, hukuk var. Trump dolarla bize bir şey yapamaz. O dolarla ancak bir gecelik eskort kadını susturabilir. Ona bile parası yetmedi. Hayatta doların tek faydasını gördüm. Pablo Escobar’ın üşüyen kızı için dolarlarını yakması. Onun dışında doların faydasını görmedim. Zaten dolar kullanmam” şeklinde konuştu.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑