Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Kurtyerililer dernek kurdu

Köyün sakinleri Ayşe Tiryaki ve Erkan Aydın tarafından kurulan Kurtyeri Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kurtyeri sakinlerinin sesi ve hizmetçisi olmaya hazırlanıyor.

11 Haziran 2014 Saat: 18:04
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 8.427 kez okunmuştur

Kurtyerililer dernek kurdu
Kurtyerililer dernek kurdu

Kandıra Kurtyeri Köyü sakinlerinden Ayşe Tiryaki ve Erkan Aydın, Kurtyeri Köyü’nün sosyal ve kültürel olarak gelişmesi, kadınların ve gençlerin sosyal aktivitelerinin olması için kollarını sıvayarak Kurtyeri Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni kurdu. Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken’in de desteğini alan dernek, Kurtyeri Köyü sakinlerinin sesi ve hizmetçisi olmak için ilk adımlarını attı. YÖNETİM BELİRLENDİ Kurtyeri Köyü’nde yaklaşık 300 kişinin imzalı isteği üzerine kurulan bu dernek, yönetim kurulu üyelerinin seçimini yaparak çalışmalarına start verdi. Dernek kurucularının kendi aralarında yaptığı seçimlerde Dernek Başkanı Ayşe Tiryaki olurken, başkan yardımcısı Erkan Aydın, muhasip İzzet Küçük, sekreter İhsan Tanrıverdi, üye Recep Önder, yedekler ise Nurettin Aydın ve Esme Tiryaki olarak belirlendi. Üye kayıtlarının resmi olarak tamamlanmasının ardından dernek ilk kongresini düzenleyecek.
GENÇ İSTİHDAM Derneğin çok yönlü amaçlarının olduğunu söyleyen Dernek Başkanı Ayşe Tiryaki, “Kumcağız gibi önemli ve harika bir plaja sahibiz. Buna rağmen mahallemiz gelişmemiş, diğer plajlara göre hep geride kalmış. Bu güzel plajımızı ve değerli mülkiyetlerimizi hep dışarıdan birileri gelip işletmiş. Aslında köyümüzde çalışmayan çok sayıda gencimiz var. Biz bu konuda yeni girişimlerde bulunacağız. Başkanımız Ünal Köken’in de desteğini alıyoruz” diye konuştu. KADINLAR ÖN PLANDA Kadınları, gençleri ve öğrencileri ön planda tutacaklarını söyleyen Tiryaki, “Okula giden öğrencilere dernek olarak yardımcı olacağız. Kadınlarımızın girişimci olabilmeleri için çeşitli sosyal aktiviteler, etkinlikler, turnuvalar düzenleyeceğiz. Mahallemizin gelişmesi, tatilci çekmesi ve sosyal etkinlikleriyle adından söz ettirmesi tek dileğimiz” dedi. Dernek başkan yardımcısı Erkan Aydın ise, “Dernek başkanımız Ayşe hanım, çok aktif ve pozitif bir insandır. Mahallemizdeki kadınların sesi olacak ve bayan girişimcilere önderlik edecektir” diye konuştu.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑