Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Ekonomi

KOTO’dan işyerlerine önemli çağrı

10’dan az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfında yer alan işyerleri dikkat!

10 Ocak 2016 Saat: 08:18
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.354 kez okunmuştur

KOTO’dan işyerlerine önemli çağrı
KOTO’dan işyerlerine önemli çağrı

KOTO Başkanı Murat Özdağ, 10’dan az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfında yer alan işyerlerinde, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin üstlenilmesine ilişkin eğitim programlarına son başvurunun 15 Ocak 2016 olduğunu hatırlatarak, “Başvuru zamanını kaçırmayın” çağrısında bulundu.

Kocaeli Ticaret Odası’nın girişimleriyle, 10’dan az çalışanı bulunan tehlikeli ve az tehlikeli işyerlerinde, iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi yanında çalıştırılması zorunlu tutulan sağlık personeli uygulamasına 2014 yılında son verilmiş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Anadolu Üniversitesi arasında imzalanan eğitim protokolüyle de bu sınıfta yer alan işyerinin, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini işverenin kendisinin veya vekili tarafından yürütülmesine olanak sağlanmıştı. 

BAŞKAN ÖZDAĞ’DAN ÇAĞRI

Anadolu Üniversitesi ile imzalanan protokol kapsamında hazırlanan ‘İşveren ve İşveren Vekili İçin İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri e-Sertifika Programı’na başvurular 15 Ocak 2015 Cuma günü sona eriyor. Yaptığı açıklamayla bu sınıfta yer alan işletmelere çağrıda bulunan Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, “E-Sertifika programına katılan ve başarılı olan işveren veya işveren vekilleri, işyerlerinde, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini kendileri yürütebileceklerdir. Başvuruların 15 Ocak 2016 tarihine kadar http://esertifika.anadolu.edu.tr adresinden yapılacağı bildirilmiştir. Başvuru zamanını kaçırmayın” çağrısında bulundu. Daha detaylı bilgiye; http://www.koto.org.tr/ bağlantısından ulaşılabileceği ifade edildi. 

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑