Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

KOSKEM deniz sezonunu açtı, “RİP”e dikkat!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde görev yapan KOSKEM, yaz deniz sezonunu bu sabah açtı. Ekipler tarafından vatandaşlara rip akıntısına dikkat etmeleri konusunda sürekli uyarılar yapılıyor.

15 Haziran 2019 Saat: 20:52
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.905 kez okunmuştur

KOSKEM deniz sezonunu açtı, “RİP”e dikkat!
KOSKEM deniz sezonunu açtı, “RİP”e dikkat!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde görev yapan Kocaeli Su Kazaları Engelleme Merkezi (KOSKEM), yaz deniz sezonunu bu sabah açtı. Cankurtaranlar, Kandıra ve Marmara’da serinlemek için denize giren vatandaşların can güvenliğini önlemede haftanın 7 günü hizmet verecek. Deniz sezonu, 15 Eylül’de sona erecek.

9 SAHİLDE CANKURTARANLIK HİZMETİ

Dün itibariyle sahillerde göreve başlayan cankurtaranlar, sezon boyunca İzmit Körfezi’nde Karamürsel Altınkemer, Darıca Bayramoğlu halk plajları ile Kandıra’da Bağırganlı, Seyrek, Sarısu, Kerpe, Kumcağız, Miço Koyu ve Cebeci halk plajları dâhil olmak üzere 9 sahilde, haftanın 7 günü sabah 10.00 - 18.00 saatleri arasında hizmet verecek. KOSKEM ekipleri tarafından vatandaşlara, cankurtaran hizmeti verilen sahillerde denize girmeleri ve Rip akıntısına dikkat etmeleri konusunda sürekli uyarılar yapılıyor.

MAVİ BAYRAKLI 6 HALK PLAJI

İzmit Körfezi’ne atık suların akmasını engelleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ödül olarak ilk mavi bayrağını, 2012 yılında Karamürsel Altınkemer Plajı ile aldı. Büyükşehir Belediyesi’nin bu başarısı her geçen yıl artarak devam etti. 2013 yılında Kandıra Cebeci Halk Plajı, 2016 yılında Kerpe Plajı, 2017 yılında Bağırganlı Halk Plajı, 2018 yılında Kumcağız Halk Plajı ve son olarak geçen yıl Kandıra Miço Koyu Kadınlar Plajı, mavi bayrak aldı. Kocaeli’de mavi bayraklı plajların sayısı 6’ya yükseldi.

 “RİP”E DİKKAT

Okulların tatil olmasıyla, Kandıra Cebeci, Sarısu, Kefken, Kerpe, Kovanağzı sahillerindeki plajlar hareketlenmeye haşladı. Ancak bu mevsimde oldukça çalkantılı olan Karadeniz'de boğulma olaylarının en büyük nedenlerinden biri olan, rip akıntısına karşı denize gireceklerin çok dikkatli olmaları gerekiyor. Su Kazalarını Engelleme Merkezi yetkililerinin yaptığı uyarı ve tespitlere göre, Kandıra sahillerinde bazıları ölümle sonuçlanan boğulma kazalarının çoğunluğu rip akıntısından kaynaklanıyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑