Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Siyaset

Köse, İsminin Üst Geçide Verilmesini Kabul Etmiyor

İzmit Belediyesi eski Başkanı, eski Milletvekili Erol Köse, İsmail Küçükkaya’nın başlattığı kampanya ve CHP’lilerin yoğun tepkisi üzerine, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yeni köprüye isminin verilmesini istemedi

15 Şubat 2020 Saat: 07:58
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.953 kez okunmuştur

Köse, İsminin Üst Geçide Verilmesini Kabul Etmiyor
Köse, İsminin Üst Geçide Verilmesini Kabul Etmiyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Çetin Emeç Köprüsü’nü yıkmasının ardından eski köprünün ilerisine yapılan yeni üst geçide Kandıralı Erol Köse isminin verilmesi üzerine başlayan tartışmalar bitmiyor. Özellikle İsmail Küçükkaya’nın sabah haberlerinde bu konuyu gündeme getirmesi, bazı CHP’lilerin belediyenin bu kararına tepki göstermesi üzerine baskılara dayanamayan Köse, dün bir açıklama yaptı.  

VEFAT EDENLERİN İSMİ VERİLSİN

Köse açıklamasında “En ağır eleştirileri bile yapsa gazeteciler haklılar. Beni arayan bütün gazetecilerle irtibata geçeceğim. İsmail Küçükkaya ‘kendisini arayacağım’ demiş. Henüz aramadı ama onu da bilgilendireceğim. Sosyal medyadan benim partiden ihraç olmamı istemiş. Şimdi gelelim olaya. 22 Ocak tarihinde benim ablam vefat etti. Ablamın cenazesine tüm Kocaeli katıldı. Daima Kocaeli örgütünden vefa, saygı ve sevgi gördüm. Yerel yönetim arkadaşlarımla hiçbir sıkıntım yok. Ben cenaze sürecinde grip oldum ve rahatsızlandım.  Ölüm ve hastalık sürecinde beni Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın beni ‘Ağabey yeni bir üst geçit yaptım. Oraya senin isminin vermek istiyorum’ dedi. Ben de 'Yaşayan kişilerin yerine vefat etmiş kişilerin isimlerinin verilmesinden yanayım' dedim.

BEN KARİYER İSMİ DEĞİLİM

Daha önce birçok yere de ismimin verilmesi istendi. Ama ben kabul etmedim. Erol Köse’nin hiçbir yerde ismi geçmedi geçirmedim. Ben kariyer ismi değilim. Gönüllere yerleşmediyse bir yere verilen isimler gelip geçer. Tahir Bey beni aradığında rahatsızlık sebebiyle neresi olduğunu tam bilemedim. 'Herhalde bana jest yapıyor' dedim. Bunu düşünerek kabul ettim. Nereye yapacaksın dedim. Yenidoğan mevkii dedi. Eskiden otoban olmadığı için bütün Türkiye oradan geçerdi. Oraya köprüyü Muammer Dereli’ye yaptırtan benim. Ama isminin Çetin Emeç Köprüsü olduğunu bilmiyordum. 25 senedir İstanbul’da oturuyorum. Araba ile de geçip gidiyorum. 'Meclis kararı alındı' dedi ben de kabul ettim. Bu iş böyle kaldı. Ben de kendi derdimle uğraşırken. Beni Başkan Fatma Kaplan Hürriyet arası ve tepki olduğunu söyledi. Hürriyet, Çetin Emeç’in eşini aramış. Eşi de konuyu İsmail Küçükkaya’ya iletmiş. Genç çocuklar hakkımda sosyal medyada hakaret ediyorlar.

İHRAÇ İSTEYEN SİRMEN’E YÜKLENDİ

CHP'nin eski milletvekili Sefa Sirmen benim için CHP'den ihraç edilmeli demiş. Bana CHP’den ihraç edilebilir diyen en son kişi Sefa Sirmen’dir. Sirmen’in yetiştirilmesini ben sağladım. Buna perhiz bu ne lahana turşusu. Neyse ben Tahir Büyükakın’ı aradım 'Bu işten vazgeçelim. Ben sıkıntıdayım' dedim. O da bana 'Ağabey meclis kararı geri dönemem' dedi. Bu olay benim de içime sinmedi. Bu yüzden açıklama yaptım.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑