Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Sağlık

Koronavirüs için uyarı üstüne uyarı! Çember daralıyor...

Bu konuda il yöneticilerinden uyarı üstüne uyarı gelirken, herkes yakın çevresinde pozitif vaka haberlerini daha sık almaya başladı.

4 Kasım 2020 Saat: 01:46
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.282 kez okunmuştur

Koronavirüs için uyarı üstüne uyarı! Çember daralıyor...
Koronavirüs için uyarı üstüne uyarı! Çember daralıyor...

Koronavirüs ile mücadelede Haziran ayında başlayan normalleşme döneminde yeniden artışa geçen vaka sayıları günlük 2 binin üzerine çıktı. Ağır hasta sayısının da yükselmesi ile birlikte yeni önlemler gündeme geldi. İstanbul ve Sakarya’dan sonra tüm kamu hastanelerini koronavirüs hastasına açan Kocaeli’de vaka oranları Türkiye ortalamasında olduğu gibi yükseliyor. Vakalar daha çok ev ve yakın akraba kaynaklı olduğu belirtilirken, Vali Seddar Yavuz, ev hanımlarının yaptığı günleri ertelemelerini istedi.

Kocaeli’de vaka sayıları Türkiye ortalaması ile orantılı yükselirken vakaların daha çok 20 ile 40 yaş arasında görülüyor. Ölüm ve zatürre oranlarının Türkiye ortalamasının altında olduğu Kocaeli’de, vakaların yayılımları pandeminin başladığı dönemde olduğu gibi iş yeri ve fabrikalarda değil, sosyal alanlarda öbekleşiyor. Bu öbekleşmede özellikle ev ziyaretlerinin etkili olduğu belirtilirken Vali Seddar Yavuz, kadınlardan ev ziyaretleri ve yaptıkları günleri ertelemelerini istedi.

İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan ise soğuk havaların başlaması ile birlikte grip vakalarının da artacağını belirterek vatandaşları uyardı. Gerekmedikçe dışarı çıkılmamasını isteyen Pehlevan, “Havaların soğuması ile birlikte vücut direncini yüksek tutmak gerekiyor. Soğuk havalarda dolaşmamak lazım. Mecbur dışarı çıkıyorsak mutlaka maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmeliyiz. Sevdiklerimizi korumak, başka insanlara zarar vermemek için komşu ve akraba ziyaretlerini ertelemeliyiz.

Korumasız olan her alan risk taşıyor. Bu nedenle mümkün oldukça dışarı çıkmayalım, çıktığımız yerlerde ise kurallara uyalım. İş yerlerinde, sosyal alanlarda maskemizi çıkarmayalım. Ev içi bulaş oranlarımız yüksek. Bu nedenle evde de maske ve mesafe kurallarına uymaya çalışalım. Ev ziyaretleri, toplu organizasyonlardan uzak duralım. Asla kurallardan taviz vermeyelim. Biz tüm ekiplerimizle sahada hastalarımıza müdahale ediliyor, ilaçları veriliyor ve yapması gerekenler anlatılıyor” dedi.

Koronavirüs ile mücadelede İstanbul ve Sakarya’dan sonra Kocaeli’de tüm kamu hastaneleri pandemi hastası kabul edecek. Şu anda hem normal hastaları hem de koronavirüs hastalarını kabul ediyor. Yoğun bakım doluluk oranlarının yüksek olmayan Kocaeli’de özel hastanelerle de ihtiyaç duyulduğunda belli oranda kullanılması için görüşmelerin yapıldığı öğrenildi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑