Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Röportaj

Korkmaz, “Sanayinin olmadığı ilçe gelişemez”

Korkmaz Mutfak Eşyaları Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Korkmaz, sanayinin olmadığı ilçenin gelişemeyeceğini söyledi.

15 Şubat 2019 Saat: 15:18
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 63.021 kez okunmuştur

Korkmaz, “Sanayinin olmadığı ilçe gelişemez”
Korkmaz, “Sanayinin olmadığı ilçe gelişemez”

Korkmaz Mutfak Eşyaları Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Korkmaz, gazetemizi ziyaret ederek Kandıra Temsilcimiz Ünal Cankurt ile 31 Mart Mahalli İdareler seçimleri üzerine sohbet etti. Kandıra’da binlerce kişiye istihdam sağlayan Korkmaz, yeni seçilecek belediye başkanından beklentilerini anlattı. Korkmaz, “Keşke Kandıra’nın gençleri kendi memleketine hizmet etse. Burası bizim doğduğumuz yer deseler ve iş için İzmit veya farklı illere gitmeye çalışmasalar. Bunun gereğinin de ilçenin sanayisini genişletmek olduğunu düşünüyorum. Sanayinin olmadığı ilçe gelişemez” dedi.

Bir işadamı olarak idarecilerden, siyasilerden beklentileriniz nelerdir? Kandıra’nın gelişmesi için neler yapılabilir?

Sanayinin olmadığı yerde hiçbir şey yapılamaz. Geçmiş zamanlardan iyi bir sanayi kurulmuş olsaydı bugün bir yerlere gelmiş olurduk, gençlerimiz kahvehane köşelerinde zaman geçirmemiş olurdu. Ya da iş istihdam için İzmit’e taşınmalardan kurtulurduk,  gençlerimiz buralarda çalışırlardı. Korkmaz Fabrikası’nda mutlu olanlar Korkmaz’da çalışırdı, mutlu olmayanlar başka fabrikalarda çalışırlardı. Beklentim olarak sanayinin geliştirilmesi diyebilirim.

KANDIRA’ YA KATKI SAĞLAYACAK ATILIMLAR

Nasıl bir belediye başkanı, nasıl bir yöneticinin Kandıra’da olmasını arzu edersiniz?

Bundan 25 sene evvel bir yerlere gelip de memleketime tekrar dönüp faydalı olabilir miyim diye hayallerim vardı. Şükürler olsun ben bu hayalimi gerçekleştirdim. İsterim ki kendi memleketi için çalışacak bir belediye başkanı olsun. Kandıra’mızın yıllardan beri göç vermesi tarım ve hayvancılıkta her geçen gün erimesi, bacasız fabrikanın ön plana çıkması, Karadeniz sahil yolunun tamamlanmaması Kandıra’nın gelişmesini engelleyen faktörler olarak biliyoruz. Bunları inşallah devletimiz zamana yayarak halledecektir. Sanayi alanları belirlensin, var olan turizm alanları değerlendirilsin, halk teşvik edilsin. Her yerde teşvik var burada yok. Bölgesel sanayi alanları tahsis edilsin, iş adamlarına küçük rakamlar ile hibe amaçlı yardımcı olunsun, otellerde turizm amaçlı yaz ve kış turizminin canlandırılması gibi çalışmalar yapılması Kandıra’ ya katkı sağlayacak atılımlardır.

MERDİVEN ALTINDAN BURAYA GELDİM

Kandıra ile ilgili neler söylemek istersiniz?

 47 yıldır sanayicilik yapıyorum. Merdiven altından buraya geldim. Sordukları zaman yurtdışında dahi olsa Kandıralıyım dedim. Haritaya bakıp Kocaeli’nin bir vilayeti olduğunu her zaman vurguladım. Kandıra’yı çok seviyorum, sevdiğimden buraya geldim. Kimsenin katkısı olmadan her şeyimizi kendimiz tamamladık. İnşallah bundan sonra da belediyemiz bize kucak açar, devletimiz de buraya bölgesel sanayi alanları belirlenirse burada bir potansiyel doğar. Ekonomik ve sosyal canlanma olur ve Kandıra göç vermemiş olur.

İYİ Parti’nin CHP ile yaptığı Millet İttifakının adayı Ercüment Şahin ve AK Parti ile MHP’nin yaptığı Cumhur İttifakının adayı Adnan Turan için neler söylemek istersiniz?

İkisi de bu memleketin çocuğu. Her ikisine de hayırlı olsun demek düşer. Biz isteriz ki taşların yerine oturabilmesi için her yerde doğru insanlara doğru görevler verilsin. Bu dayımın oğlu, bu teyzemin kızıymış deyip bir sürü işe yaramaz insanı masa başına getirirsek biz de bir keramet vardır zannederler. Liyakat ve ehemmiyet çok önemli. Mümkün olduğu kadar tasarrufa gidilmeli, doğru projelerle hareket edip doğru projeyi kullanmamız gerektiği bilincine varmalıyız. Her şeyden önce istişare yapmak, esnafla, iş adamlarıyla birlikte hareket etmek çok önemli.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑