Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

KOMEK artık dijital pazarda

16 yıldır birçok dalda kursiyer yetiştiren KOMEK, el emeği göz nuru ürünlerini dijital pazara taşıdı

15 Aralık 2020 Saat: 23:40
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.686 kez okunmuştur

KOMEK artık dijital pazarda
KOMEK artık dijital pazarda

Büyükşehir Belediyesi, KOMEK kursiyerlerinin el emeği, göz nuru eserlerini satıp aile bütçesine katkı sağlayabilecekleri dijital bir Pazar kurdu. Kentimiz için bir ilk olan dijital pazarın ismi KO-MEK Sepeti olarak belirlendi. Vatandaşlar yıllardır KO-MEK Sergilerinde görüp beğendikleri el emeği göz nuru eserleri artık komeksepeti.com’dan satın alabilecek. Kocaeli Kongre Merkezi’nde KO-MEK Sepeti’nin tanıtıldığı toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Genel sekreter Balamir Gündoğdu, Genel Sekreter Yardımcıları Hasan Aydınlık, Sadık Uysal, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş ve MHP İl bakanı Aydın Ünlü katıldı.

2 BİN 154 ÜRÜN SATIŞA SUNULDU
KO-MEK kursiyerleri aldıkları eğitim sonucunda ürettikleri ürünleri, KO-MEK Sepeti internet sitesi aracılığıyla satabilecek. KO-MEK Sepeti böylece hem emeğin üretime katılmasına hem de kursiyerlerin aile ekonomilerine katkı sunacak. Esnaf Vergi Muafiyet Belgesi kapsamında yıllık geliri 220 Bin liraya kadar olan satışlar gelir vergisinden muaf olacak. Aktif kursiyerlere yapılan ilk duyuru ile 35 KO-MEK Kurs Merkezinde eğitim alan 632 kursiyer, 2 Bin 154 ürün ile satış yapmak üzere başvuruda bulundu.
İLİMİZE ÖZGÜ ÜRÜNLER
Emeğin üretime geçerek kursiyerlerin aile bütçelerine katkı sunmasına yönelik olan projenin hedefleri dezavantajlı grupların üretime teşvik edilmesi, kursiyerlerin aile bütçesine, girişimciliğine ve istihdama katkı sağlaması, mevcut ürün satışlarının hızlandırılması, ilimize özgü Kandıra Bezi, Hereke Halısı, Karamürsel Sepeti gibi geleneksel sanatların yaşatılmasının sağlanması olarak açıklandı.

ÜRÜNLER 6 KATEGORİDE SATILACAK
İlk etapta esnaf vergi muafiyet belgesi süreci tamamlanan kursiyerlerin ürünleri ile komeksepeti.com yayına alındı. KO-MEK'te eğitime açılan mefruşattan örgüye, tel kırmadan filografiye, iğne oyasından ahşap oymacılığına kadar birbirinden farklı branşların sergilendiği platform 6 ana kategoriden oluşacak. Bugün itibari ile yayına açılan komeksepeti.com sayfası, dekorasyon, ev ve yaşam, giyim, oyuncak ve takı- aksesuar ürünlerinin satışa sunulacağı site tek üretim özelliğiyle ‘kişiye özel’ olacak.
220 BİN TL SATIŞ YAPAN VERGİDEN MUAF OLACAK
Komeksepeti.com vitrininde yer alan ürünler, üreticilerin adları ile listelenirken dileyen kullanıcılar ürünlerinden memnun kaldıkları üreticilerin diğer ürünlerini de görüntüleyerek satın alabilecek. Öte yandan komeksepeti.com’da bulunan ürünlerin tamamı Hazine ve Maliye Bakanlığı Teşvikiyle vergi muafiyeti kapsamında olacak. Kursiyerler yaptıkları yıllık 220 bin TL’ye kadarki satışlardan dolayı vergi mükellefi olmayacak ve KDV ödemeyecek. Stokta olmayan ürünlerin siparişi verilebilecek. Ürün satın alırken tüm bankalara ait bankamatik kartı, kredi kartı ve havale-EFT ödeme seçenekleri de mevcut ve 12 aya kadar taksit yapılabilecek. 

KOLAY İADE SEÇENEĞİ
Ürün satın alınırken şehir içi ve şehir dışı kargo seçenekleri ile birlikte ürün satın alan kişi dilerse kargo ücreti ödemeden KO-MEK Sepeti koordinasyonu ile ürünü bizzat üreticiden teslim alabilecek. KO-MEK Sepeti en güncel yazılım teknolojisi ile geliştirilen güvenli bir platforma sahip. Masaüstü ve mobil kullanımın yanı sıra bu hafta içerisinde ANDROID ve IOS mobil uygulamaları da telefonlara indirilerek kullanılabilecek. Satın alınan ürünlerin son kontrolleri yapılarak üretici nezaretinde paketlenerek gönderilecek. Herhangi bir sebepten iade işlemini başlatmak ise çok kolay. Herhangi bir ücret ödenmeden geri gönderilen kargo, üreticinin tarafına ulaştıktan itibaren iade koşullarına uygun olduğu takdirde ücret iadesi yapılacak.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑