Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Kocaelimizin Ata Tohumları Toprakla Buluştu

İlimiz çiftçilerden toplanan Ata tohumlarını Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu toprakla buluşturdu

10 Mayıs 2021 Saat: 22:42
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.531 kez okunmuştur

Ata tohumları toprakla buluştu
Kocaelimizin Ata Tohumları Toprakla Buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından 2017 yılında başlatılan ve 2 yıl sonra da Tarım Orman Bakanlığı ile birlikte ulusal bir proje haline dönüştürülen Ata Tohumu projesi, ilk tohumlama sürecinin ardından meyvelerini ve mahsullerini vermeye başladı. Kandıra'nın TGM 17026 sivri kıl biberi ve TGM 17019 turuncu domates çeri kokteyli başta olmaz üzere Kocaeli’den 11 çeşit, koruma altında.

ÇİMLENDİRME TAMAM
Kocaeli Tarım ve Orman Müdürü Yüksel Çil, projeye destek amacıyla AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu’na Temmuz 2020’de 256 adet ata tohumu teslim etmişti. Tescilli bitkilerden TGM 17052 salçalık biber, TGM 17026 sivri kıl biber, TGM 17050 Kocaeli Kandıra anka domates, TGM 17019 turuncu domates çeri kokteylin Çayırova Tohumculuk Sertifikasyon Test Müdürlüğü’ndeki çimlendirme işlemleri tamamlandı.

İKİ İLÇEDE EKİLDİLER
Ata Tohumu projesinde geçtiğimiz hafta sonu önemli bir gelişme yaşandı. Ata tohumundan elde edilmiş yaklaşık 3 bin adet fide, Karamürsel’den Serap Aslan ve Gölcük’ten Ayşe Temel’e ait bahçelere dikilmek üzere kendilerine teslim edildi. Milletvekili Katırcıoğlu, Müdür Yüksel Çil, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Şener Atak, Tarım ve Orman Müdürlüğü Karamürsel İlçe Müdürü Akın Atlıbatur, proje ekibi başkanı Ali Koç ve proje ekibinden Ayşe Köşker Yaman’ın da katıldığı bir törenle fideler, toprakla buluşturuldu.

YENİLERİ KATIRCIOĞLU’NDA
Programda konuşan Yüksel Çil, “Bakanımız Bekir Pakdemirli’nin ifade ettiği üzere geçmişimiz ve geleceğimiz olan ata tohumlarımıza sahip çıkma noktasında müdürlüğümüz tüm imkanlarıyla çalışıyor. Bu vesileyle bugün toprakla buluşturduğumuz ata tohumlarından ürettiğimiz fidelerimizin ülkemiz ve ilimiz tarımına hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. Törenin sonunda Serap Aslan, uzun süredir topladığı ata tohumlarını Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ilgili birimlerinde incelenmesi için Milletvekili Katırcıoğlu’na teslim etti.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑