Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

“Kocaeli'deki Tüm Belediyelerde Koronalı İşçi Var”

Kocaeli’deki yerel yönetimlerde binlerce üyesi olan Hizmet-İş Sendikası, sendika binasında kriz masası kurdu. Sendika Başkanı İdris Ersoy, sayı vermedi ama tüm belediyelerde testi pozitif çıkan işçilerin olduğunu söyledi.

6 Nisan 2020 Saat: 22:48
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 13.770 kez okunmuştur

“Kocaeli'deki Tüm Belediyelerde Koronalı İşçi Var”
“Kocaeli'deki Tüm Belediyelerde Koronalı İşçi Var”

Koronavirüs salgınının her geçen gün artması ile birlikte sendikalar da kriz merkezlerini kurdu. Kocaeli’de Büyükşehir, İSU ve 9 ilçe belediyesinde örgütlü olan Hizmet-İş Sendikası, sendika binasında oluşturulan kriz merkezinde işçilerden gelen talepleri karşılıyor. Sendika Başkanı İdris Ersoy, şu anda zorunlu çalışan temizlik ve su kanalizasyon işçileri ile belediyelerin Vefa gruplarını ziyaret ettiklerini belirtti. Ersoy, şu anda tüm belediyelerde çalışan işçiler arasında koronavirüs testleri pozitif çıkan işçilerin olduğunu söyledi.

ÇALIŞMA MİNİMİZE EDİLDİ

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, koronavirüs ile ilgili tedbirlerin alınmaya başlanması ile birlikte belediyelerde kronik rahatsızlığı olan, hamile, 65 yaş üstü işçilere izin verildiğini, ardından esnek çalışma ile belediyelerde zaruri çalışma alanları dışında çalışmanın minimize edildiğini belirtti. Belediyelerde temizlik, zabıta, sukanalizasyon çalışmaları dışında diğer alanlarda çalışan işçilerin esnek çalışmaya geçtiğini söyleyen Ersoy, “Belediyelerde çalışma minimize edildi. Bizler de çalışan arkadaşlarımızın sorunlarına en hızlı şekilde müdahale etmek için sendikamızda kriz merkezi kurduk. Burada sorunların çözümü için en hızlı şekilde hareket ediyoruz” dedi.

SAYI VERMEDİ

Derince Belediyesi çalışan Özgür Eryılmaz’ın koronavirüsten yaşamını yitirmesinin ardından belediye çalışanlarının büyük risk altında olduğu ile ilgili soruya yanıt veren Ersoy, sayı vermedi ancak tüm belediyelerde testleri pozitif çıkan işçiler olduğunu belirtti.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑