Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Sağlık

Kocaeli'de 'evde test' dönemi başlıyor! Mobil ekipler gidecek

Koronavirüs ile mücadelede İl Pandemi Kurulu, testi pozitif çıkan vatandaşların evlerine mobil ekip göndererek tüm hane halkına test yapılmasına karar verdi. Hastalık belirtisi göstermeyen ancak virüs kapan kişiler de tespit edilecek.

11 Mayıs 2020 Saat: 02:01
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.527 kez okunmuştur

Kocaeli'de 'evde test' dönemi başlıyor! Mobil ekipler gidecek
Kocaeli'de 'evde test' dönemi başlıyor! Mobil ekipler gidecek

Koronavirüs salgını ile mücadelede vaka sayılarının azalmaya başlaması ile birlikte vakaların tekrar yükselmemesi için ciddi önlemler alınmaya başlandı. İl Pandemi Kurulu tarafından yaşam alanlarında vaka kalmaması için pazartesi gününden itibaren testi pozitif çıkmış vakaların ailelerine de test yapılacak. İl Sağlık Müdürlüğü'nün oluşturduğu mobil ekipler koronavirüs testi pozitif çıkmış kişilerin evlerine giderek buradaki tüm hane halkına test yapacak. Testi pozitif çıkan kişiler de hastanede ya da KYK yurdunda tedavi altına alınacak.

EVİNDE TEST YAPILACAK

Koronavirüs vakalarının yoğun olması ve test kitlerinin yeterli olmaması nedeniyle sadece hastalık belirtisi olan ve başvuran kişilere bugüne kadar test yapıldı. Ancak vaka sayılarının baskılanması ile birlikte artık daha yaygın test yapılmasına karar verildi. İl Pandemi Kurulu daha önce testi pozitif çıkan vatandaşların temaslı olduğu ailelerini ev izolasyonuna alarak takip ediyordu. Ailede virüs belirtileri çıktığında test yapılıyordu. Ancak artık pozitif vakaların yakınları, evlerine gidecek mobil ekipler tarafından teste tabi tutulacak. Bu yöntem ile yaşam alanlarında pozitif vaka kalmayacak.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑