Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Kocaeli'de düğüne gidenler tek tek kayıt altına alınacak

Kocaeli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan yeni kararlarda düğünlerde yemek yasağı kaldırıldı ancak katılımcıların adları ve iletişim bilgileri alınarak en az 14 gün süre ile işletme yetkililerince saklanacak.

7 Ağustos 2020 Saat: 06:57
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.755 kez okunmuştur

Kocaeli'de düğüne gidenler tek tek kayıt altına alınacak
Kocaeli'de düğüne gidenler tek tek kayıt altına alınacak

Koronavirüs salgınında vaka sayılarının yeniden artması ile birlikte Kocaeli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından yeni kararlar aldı. Konaklama tesisleri ile ilgili alınan yeni kararların dışında daha önce yeme-içmenin yasaklandığı düğünlerde tedbirler değiştirildi. Yeme içme serbestleştirilirken, müzik yasaklandı. Düğünlere ve toplantılara yeni kurallar getiren Kurul, düğün ve toplantı gibi toplu organizasyonlara katılan tüm davetlilerin isim ve iletişim numaraları alınarak 14 gün boyunca saklanması istendi. Alınan kararlara uymayanlara da ceza kesilecek.

KONAKLAMA TESİSLERİNE YENİ ÖNLEMLER
Kurul kararı ile güvenli turizm sertifikası alınması zorunlu olan 50 ve üzeri odası olan konaklama merkezlerinin ikamet adresleri yurt dışı olan misafirlerine isteğe bağlı korona testi yapabilmesi için eğitimli sağlık personeli istihdam etmesi ya da yetkin bir sağlık kuruluşu ile anlaşma yapması istendi. Test yapılan misafirler için izleme kayıtları tutulması ve sağlık personellerinin haftanın her günü çalışması istendi. Tesislerden test alan personel kaymakamlıklarla iletişim halinde olacak.

TESTLER ÜCRETLİ
Tesiste belirlenen irtibat görevlisi, hasta misafir çıkması halinde ilgili kaymakamlıklara bildirmekle yükümlü olup, misafiri sağlık kuruluşuna yönlendirip izolasyon sürecini yönetecek. İkamet adresleri yurt dışı olan misafirlere konaklama ve havaalanlarında testin 30 Euro, test merkezlerinde ise 110 lira olduğu mutlaka konaklama merkezleri tarafından söylenmesi gerektiği belirtildi.

YEMEK SERBEST, MÜZİK YASAK
Kurul tarafından geçtiğimiz hafta düğün, nişan gibi toplu organizasyonlarda yeme-içme yasağı esnetildi. Karar ile davetlerde yemek ikramı bir saat içerisinde tamamlanacak. İnsanların ortamdaki gürültü nedeniyle birbirini duyamaması ve yüksek sesle konuşmalarına bağlı damlacık yoluyla virüs bulaş riski artacağından bu süre zarfında canlı müzik dahil herhangi bir müzik icra edilmeyecek ve enstrüman çalınmayacak. Davetliler salona maske ile girecek ve sadece yemekte maske çıkarılacak.

14 GÜN SAKLANACAK
Bir veya daha fazla davetli toplantıdan sonraki 14 gün içinde koronavirüs belirtileri gösterdiğinde il-ilçe sağlık müdürlüğü yetkililerinin temaslıları izlemelerine yardımcı olması adına düğüne davetli tüm katılımcıların adları ve iletişim bilgileri en az 14 gün süre ile işletme yetkililerince saklanacak. Alınan kararların harfiyen yerine getirilmesi için denetimler sıkı tutulacak ve cezai işlemler uygulanacak.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑