Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Eğitim

Kocaeli'de 336 Öğrencinin Sorunu Çözülüyor

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, uzaktan eğitimde çocukların mağdur olduğu yönündeki algının yanlış olduğunu ifade ederek, “450 bin çocuktan 336’sı internete erişemedi. Onlar için de mobil eğitim alanları kurul

29 Eylül 2020 Saat: 08:03
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.680 kez okunmuştur

Kocaeli'de 336 Öğrencinin Sorunu Çözülüyor
Kocaeli'de 336 Öğrencinin Sorunu Çözülüyor

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, uzaktan eğitimde çocukların mağdur olduğu yönündeki algının yanlış olduğunu ifade ederek, “450 bin çocuktan 336’sı internete erişemedi. Onlar için de mobil eğitim alanları kuruluyor” dedi

DESTEK NOKTALARI

Kocaeli İL Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, tüm öğrencilerin internet ve televizyona ulaşıp ulaşmadığının belirlendiğini ifade ederken, “Yaptığımız çalışma ile televizyonu olmayan çocuğumuz kalmadı. Uzaktan eğitimin internet kısmında ise 470 bölgeye EBA Destek Noktası kurduk. Öğrencilerimiz buralara geliyor ve çok şık bir ortamda internete erişiyorlar” dedi.

TÜRKİYE İKİNCİSİ

ÇELİK, bu destek noktalarının sayısının 650’ye çıkacağını kaydederken, “Sayı bakımında Türkiye’de ikinci sıradayız. Tüm öğrencilerimize yürüme mesafesinde merkezler kuruyoruz. Geliyorlar, derslerini görüyorlar ve evlerine gidiyorlar. İnterneti eksik olan öğrencilerimizin sokaklarına, mahallelerine internet merkezlerimizi getirdik. Sayı daha da artacak” ifadelerini kullandı.

ÇALIŞMA YAPIYORUZ

450 BİN öğrenciden 336’sının internet alt yapısı nedeniyle eğitimde eksiklik yaşadığını kaydeden Çelik, “Fakat Kocaeli Büyükşehir Belediyemizle ortak bir çalışma yaptık. 336 öğrencimiz için mobil box’lar kurulacak ve öğrencilerimiz gerek evlerinde gerekse de eğitim merkezlerinde eğitimlerini sürdürecekler. Kısa zamanda açıklarını kapatacaklar” şeklinde konuştu. 

BİRLİKTE MÜCADELE EDELİM

İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, salgın nedeniyle hayata geçen yeni düzene ayak uydurabilmek için eğitim camiasının çok çalıştığını ifade ederek, “Çok güçlü bir organizasyon kurduk. Eksikleri gidermek için mücadele ediyoruz. Umutsuzluk pompalayanlara karşı birlikte mücadele edelim” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑