Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Kocaeli'de 2 milyar Euro’luk yeni yatırım 10 bin istihdam sağlayacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ford Otosan'ın Kocaeli'deki fabrikalarını ziyaret ederek firmanın yeni yatırım ve çalışmalarını inceledi. Kocaeli'de 2 milyar Euro’luk yeni yatırım 10 bin istihdam sağlayacak

20 Ocak 2021 Saat: 21:45
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 43.000 kez okunmuştur

Kocaeli'de 2 milyar Euro’luk yeni yatırım 10 bin istihdam sağlayacak
Kocaeli'de 2 milyar Euro’luk yeni yatırım 10 bin istihdam sağlayacak

Ford Otosan tarafından Başiskele Belediyesi'ne hibe edilen 71 hizmet aracının teslim töreni Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımı ile Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi. Varank ile birlikte törene Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, AK Parti Milletvekili İlyas Şeker, Emine Zeybek, Sami Çakır, Cemil Yaman, Ford Genel Müdürü Haydar Yenigün, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş katıldı.

74 ADET ARAÇ FİLOYA KATILDI
Uluslararası Fuar Merkezi’ndeki tören pandemi kuralları çerçevesinde katılım sınırlı tutularak yapıldı. Başiskele sınırında yeni yatırım yapacak olan Ford Otosan, Başiskele Belediyesi'ne 12 adet çift kabin kamyon, 3 adet tek kabin çift teker kamyon, 40 adet minivan, 1 adet 9+1 minibüs, 1 adet 16+1 minibüs, 1 adet çift kabin 4*4 pikap, 1 adet camsız panelvan minibüs, 8 adet 10 teker kamyon, 4 adet çift teker kamyon hibe araç ile birlikte belediyenin kendi girişimleri ile edindiği 1 adet adazöz, 2 adet çöp taksi törenle belediyenin filosuna alındı.

10 YILLIK İHTİYAÇ KARŞILANDI
Törenin açılış konuşmasını yapan Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, Ford’un yeni yatırımı için Başiskele’yi tercih etmesinin büyük önem taşıdığını belirtti. Son yıllarda Türkiye’de yapılan en önemli yatırımın Başiskele’ye kazandırılmasının önemine değinen Özlü, “Paradan başka bir şey getirmeyen bir şirket zavallı bir şirkettir. Ford Otosan yaptıkları ile paradan daha öncelikli şeyler olduğunu gösterdi. Ford Otosan’ın yaptığı hibe destek ile en az belediyenin 10 yıllık araç ihtiyacı karşılanmıştır” dedi.

TEKNOLOJİNİN BAŞKENTİ OLACAĞIZ
Üreten firmaların kentlere katkılarının önemli olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Üretim yapılan kentte hizmet etmek şehirler için büyük kazançtır. Kocaeli Türkiye’nin yükünü çeken önemli bir şehirdir. Sadece sanayinin başkenti olmayacak bilişim ve teknolojinin başkenti olacak. Bakanımızın ikinci adresi olması da bundan kaynaklanıyor. Güçlü bir sanayi kenti. Geleceğinde bilişim, teknoloji var. Biz de çocuklarımızı teknolojiye hazırlıyoruz.

YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR
Kodeli kodlama projemizi başlattık. Bu yıl 97 okulda kodlama sınıfları oluşturduk. Kocaeli Türkiye’nin gücüne güç katacaktır. Bölgesine yön veren, bölgesinde oyun kuran bir Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz. Bizler de kentlerimize hizmet ederek buna katkı vereceğiz. Biz bir yerden hizmet ederken bir taraftan da gönüllere giriyoruz. 1,2 milyar lira yatırım yapıldı. 200 milyonluk yatırım devam ediyor. 5 milyarlık metro yatırımı da 7 gün 24 saat devam ediyor” dedi.

TAM BİR EKİP HALİNDEYİZ
Kocaeli’nin 18 yılda gücüne güç kattığını söyleyen Vali Seddar Yavuz, rekabete büyük güç katan kent haline geldiklerini kaydetti. Şehirde hizmet ve yatırımları tüm kurum kuruluşlar ile tam bir takım oyunu içinde yapmaya özen gösterdiklerini söyleyen Yavuz, “Şehri daha iyi noktaya taşımak için büyük çaba gösteriyoruz. Bakanımızın sık sık kente gelip yatırımları takip etmesi bize güç katıyor. Bilim, sanayi ve teknolojinin yanı sıra bilişimin başkenti olmaya aday olan Kocaeli, yatırım için güvenli bir yerdir. Bu araç filosu ile birlikte belediye başkanımız daha güzel hizmetler yapacaktır. Ford Otosan’ı da tebrik ediyorum” dedi.

2 MİLYAR EURO'LUK YATIRIM
Sık sık Kocaeli’ye gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’de inovasyonun kalbinin Kocaeli’de attığını kaydetti. Türkiye’nin üreterek büyümenin tadını aldığını söyleyen Varank, “Ülkenin dört bir yanından yatırım haberleri gelmeye başladı. Ford Otosan sosyal sorumluluk gereği Başiskele Belediyesi'ne 71 araç hibe etti. 2 milyar Euro’luk bir yatırım yapılacak Başiskele’ye. 3 bin kişiye istihdam sağlayacak. Tedarik zinciri ile birlikte dolaylı olarak 10 bin kişiye istihdam yapılmış olacak.

YÜZDE 90 İHRAÇ EDİLECEK
Bu yatırım ülkemizi elektrikli araç üretim merkezi yapması açısından önemli. Ford Otosan’a teşvik verildi. Türkiye çok güçlü bir otomotiv üreticisidir. 2020 yılında yaşanan tüm olumsuzluklara rağmın 25 milyon dolar ihracat ile otomotiv ihracatta en ön sırada yer aldı. Bu yatırımlar yeni oyuncuların ekosisteme katılmasına katkı verecek. Türkiye’nin otomotiv gücü dünyadaki yatırımcılar için bir fırsat kapısıdır. Yüzde 90 oranına varan ihracat yapacak bu yatırım Türkiye ekonomisine büyük katkı verecektir.

HİZMET ROMANTİZMLE OLMAZ
Yatırımcıların yerellerde yapılan iş birliği çok önemli. Bu tür işbirlikleri yer yer de yapılmaz. Burası Kocaeli, burası Başiskele. Burada güzel işler yapılıyor. CHP belediyelerinin kar yağışında ne kadar yetersiz kaldığını görüyoruz. Bazıları kayak tatilini çok seviyorlar. Bu işler kar romantizmi ile olmuyor. Tuzlukla yolları tuzlarsanız netice alamazsınız. Kocaeli’de kar yağışında hiç sıkıntı yaşanmadı. Başiskele Belediyemiz yeni araçları ile hizmetleri daha etkin yapacaktır” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑