Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Kocaeli'de 1 Milyon 349 Bin 480 Seçmen Oy Kullanacak

31 Mart Yerel Seçimleri güvenlik önlemlerini açıklayan Vali Hüseyin Aksoy, 4 bin 221 sandıkta toplam 1 milyon 350 bin 725 kişinin oy kullanması için 4 bin 799 güvenlik personelinin önlem alacağını açıkladı

29 Mart 2019 Saat: 18:07
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.136 kez okunmuştur

Kocaeli'de 1 Milyon 349 Bin 480 Seçmen Oy Kullanacak
Kocaeli'de 1 Milyon 349 Bin 480 Seçmen Oy Kullanacak

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy 31 Mart yerel seçimlerinde seçim güvenliği tedbirleri ile ilgili valilik binasında basın toplantısı yaptı. İlk olarak seçime giren siyasi partilerin il başkanları ile toplantı yapan Vali Aksoy ardından İl Jandarma ve İl Emniyet Müdürü ile birlikte basın toplantısını yaptı. Aksoy, 4 bin 221 sandıkta 1 milyon 350 bin 725 kişinin oy kullanacağı seçimlerde toplam 4 bin 799 personelin güvenlik önlemi alacağını belirtti. Elektriklerin kesilmemesi için Sedaş ile önlem alındığını söyleyen Aksoy, bu seçimde silah taşınmaması ile ilgili tedbirlerin artırıldığını kaydetti. 

3 AŞAMALI ÖNLEM
31 Mart yerel seçimlerinin güvenlik içinde geçmesi için güvenlik önlemlerinin alındığını belirten Vali Aksoy, “ Seçim güvenliği ile ilgili tedbir planları 7 Ocak’tan itibaren planlandı ve uygulamaya konuldu. 3 aşamalı tedbirler alındı. Seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrası alınacak tedbirler olarak 3 ayrı grubu ayrıldı. İlEmniyet ve İl Jandarma birimleri temsilcileri eli 23 Ocak’ta Seçim Koordinasyon Merkezi kuruldu. Burada çalışmalar yapılıyor. Şu ana kadar her hangi bir sıkıntı olmadı.

 

1 MİLYON 350 BİN 725 KİŞİ OY KULLANACAK
7 Ocak’tan bu yana İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Kurulu, 20 Şubat’ta seçimlerin centilmence ve hoşgörü ortamında geçmesi için siyasi partilerin il başkanları ile toplantı yaptık. Bugün tekrar bir toplantı yapıldı. İlçelerde ise kaymakamlarımızın başkanlığında aynı toplantılar yaptı. 639 sandık bölgesinde 10cezaevi ve 25 seyyar sandık olmak üzere toplam 4 bin 221 sandıkta 1 milyon 350 bin 725 kişi oy kullanacak. Seçim güvenliği için 3 bin 635 emniyet, 1138 jandarma, 26 sahil güvenlik personeli olmak üzere toplam 4 bin 799 personel görevlendirilmiştir. İhtiyaç olduğu taktirde garnizonkomutanı hazır bir kıta bulunduracak. 

ELEKTRİK KESİLMEYECEK

Enerjilerin kesilmemesi için Sedaş gerekli tedbirleri aldı. İhtiyaç olan noktalarda jeneratör tedbirleri alındı. Son iki günde acil olmadığı sürece kazı işlemi yapılmayacaktır. Bilişim sistemlerinin işlevsiz hale getirilmesi, siber saldırı ve sosyal medyada provokatör yayınlar olması halinde anında işlem yapılacaktır. Bu konuda arkadaşlarımız hazırlık bir şekilde çalışma yapılıyor. Sandık bölgelerinde okullarımızdaki kameraların çalıştırılması ve aydınlatmaların tamamlanması için çalışmalar yapılıyor. 

 

ALKOL SATIŞI YASAK
Seçimi izleyen uluslararası gözlemcilere yardımcı olunması için ilgili birimlerimiz uyarıldı. Vatandaşın toplu bulunduğu yerlerde gerekli tedbirler alındı. Nüfus müdürlüklerimiz 30-2-31 Mart tarihlerinde açık olacaktır. 31 Mart’ta umuma açık alanlar tamamen kapalı olacak. Alkollü içkinin satışı yasak. Ruhsatlı da olsa kimse silah taşımayacaktır. Bu bizim için önemli ve üzerinde hassasiyetle durduğumuz bir konu. 

SONUCA SAYGI GÖSTERİN

Sandıkların teslim edileceği il ve ilçe seçim kurulu bölgelerinde tüm önlemler alındı. Seçim sonuçlarının açıklanması ile birlikte sevinç ve üzüntülerin abartılı olmaması ve sıkıntı çıkmaması için önlemlerimizi alacağız. Demokrasiye inana bir ülkeyiz. Sandıkta çıkan sonuca herkesin saygı göstermesi demokrasinin bir gereğidir. Sandıktan çıkan sonuç halkın iradesidir. Bu iradeye herkesin saygı duyacağına inanıyoruz. Sandıktan çıkan sonuç milli iradeyi yansıtacağı için herkesin saygı göstereceğine inanıyoruz” dedi. Geçtiğimiz günlerde İzmit’e gece dağıtılan gazete ile ilgili soruşturmanın devam ettiğini söyleyen Vali Aksoy, asansörü olmayan okullarla ilgili de çalışma yaptıklarını kaydetti. 

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑