Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Kocaeli’yi rahatlatacak otoyol trafiğe açıldı

Kuzey Marmara Otoyolu’nun 57,4 kilometrelik Gebze-İzmit etabı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans ile katıldığı törenle açıldı.

20 Eylül 2020 Saat: 01:59
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.165 kez okunmuştur

Kocaeli’yi rahatlatacak otoyol trafiğe açıldı
Kocaeli’yi rahatlatacak otoyol trafiğe açıldı

400 kilometrelik Kuzey Marmara Otoyolu’nun Gebze-İzmit Kavşağı arasındaki kesimi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın video konferans ile katıldığı törenle Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından açıldı. Düzenlenen açılış töreninin ardından Sevindikli Kavşağı ile TEM İzmit-1 Kavşağı arası saat 23.59’da araç trafiğine hizmet vermeye başlayacak. 43,3 kilometresi anayol, 14,1 kilometresi bağlantı yolu olmak üzere toplam 57,4 kilometre uzunluğundaki Gebze-İzmit Kavşağı arasındaki bölümün açılış töreninde Bakan Karaismailoğlu’nun yanı sıra Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Cemil Yaman, Radiye Sezer Katırcıoğlu, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Ümit İlbayı, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, yüklenici firmaların yetkilileri ve davetliler hazır bulundu.

“57,4 KİLOMETRELİK GEBZE-İZMİT ETABINI HİZMETE AÇMANIN ONURUNU YAŞIYORUZ”
Törende konuşan Bakan Karaismailoğlu, “Asya ve Avrupa arasında ticaretin altın kolyesi Kuzey Marmara Otoyolu Gebze-İzmit etabı açılış törenine katılarak bizleri onurlandırdığınız için şükranlarımı arz ediyorum. Bugün sizlerin huzurunda uluslararası yol statüsündeki, İstanbul ve Marmara Bölgesi’nin trafik yükünü azaltmayı hedefleyen 400 kilometre uzunluğundaki Kuzey Marmara Otoyolu’nun 57,4 kilometrelik Gebze-İzmit etabını hizmete açmanın onurunu yaşıyoruz. Kuzey Marmara Otoyolu sadece bir otoyolu değil, demir ve ulaşım modlarını da bağlayan bir koridor. Liderliğinizde hayata geçirdiğimiz her bir proje ülkemizi dünyanın en büyük ekonomileri arasında olma hedefine bir adım daha yaklaştırıyor” dedi.

“TEM OTOYOLU VE D-100 KARAYOLUNA ALTERNATİF BİR GÜZERGAH OLUŞTURMUŞ OLUYORUZ”
Bakan Karaismailoğlu, “Dünyanın gıpta ile baktığı projelerimiz vatanımızın her bir köşesinde bütünsel kalkınma vizyonumuz doğrultusunda, ekonomik ve sosyal açıdan canlılığı arttırmakta. Sizin ortaya koyduğunuz güçlü Türkiye modelinin yapı taşlarını oluşturmakta. Ülkemizde trafiğin en yoğun olduğu Marmara Bölgesi’nde inşa edilen Kuzey Marmara Otoyolu daha önce açılan kısımları ile İstanbul’un mevcut boğaz köprülerindeki yoğunluğu azaltmayı başarmıştır. Araçların şehir içine girmeden yüksek standartlı, emniyetli ve konforlu bir yol ile transit geçişi sağlanmıştır. 57.4 kilometrelik Gebze-İzmit etabının da trafiğe açılması ile İstanbul ile Kocaeli arasında yük trafik hacmine sahip TEM Otoyolu ve D100 karayoluna alternatif bir güzergah oluşturmuş oluyoruz” ifadelerini kullandı.

“BU YOL İLE YILLIK TOPLAM 595 MİLYON TL’LİK TASARRUF SAĞLANMIŞ OLACAK”
“Trakya ve İstanbul’dan yoğun sanayi alanlarının bulunduğu Kocaeli ve Sakarya illerine ulaşım kolaylaşıyor” diyen Karaismailoğlu, “İstanbul ile Ankara arasındaki seyahat süresi azalıyor. Kuzey Marmara Otoyolu’nun sadece Gebze-İzmit etabının açılması ile sadece yıllık toplam 595 milyon TL’lik tasarruf sağlanmış olacak. Sayın Cumhurbaşkanım dünya ticaret yollarının yeniden çizildiği günümüzde Türkiye geleceğin en parlak bölgenin kalbinde yer alıyor. Lojistik anlamda çok iddialı bir geleceğe hazırlanıyoruz. Doğru projeler ve atacağımız kuvvetli adımlarla geleceğin lojistik gücü olmanın önünde hiçbir engel kalmıyor. Kuzey Marmara Otoyolu dev bir proje olmanın ötesinde Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşıyacak bir basamak niteliğindedir” diye konuştu.

"YILLIK TOPLAM 595 MİLYON TL’LİK TASARRUF SAĞLANMIŞ OLACAK”
Türkiye’nin ulaşım ve haberleşme alanında önemli adımlar attığını ifade eden Karaismailoğlu, “Ülkemizi ve milletimizi muhasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkartmak için hiçbir engel tanımayacağımızın ispatıdır. Ulaşımda olduğu gibi haberleşmede de dünya ölçeğinde başarılara imza atıyoruz. 5A ve 5B uydularımızı da kısa bir sürede uzaya göndereceğiz. Kendi teknolojisini üreten ve ihraç eden bir ülke olarak gelecekte hak ettiğimiz konuma kavuşacağız. Bu dev projelerle yanımızda olduğunuz için bakanlığım adına şükranlarımı sunarım” şeklinde konuştu. Bakan Karaismailoğlu’nun konuşmasının ardından kurdele kesimi ile yol açıldı. Törenin ardından Karaismailoğlu, direksiyon başına geçerek otoyolda test sürüşü yaptı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑