Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Eğitim

Kocaeli Valiliği'nden okulların açılmasıyla ilgili karar!

Kocaeli İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun kararıyla kent genelinde 15 Şubat itibariyle kademeli olarak başlayacak yüzyüze eğitimin detayları netleşti.

9 Şubat 2021 Saat: 15:42
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.753 kez okunmuştur

Kocaeli Valiliği'nden okulların açılmasıyla ilgili karar!
Kocaeli Valiliği'nden okulların açılmasıyla ilgili karar!

Kocaeli Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “ Koronavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu'nun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir.

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında 01.02.2021 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar doğrultusunda yüz yüze örgün eğitime kademeli olarak başlanması kararlaştırılmış, bu kapsamda yayınlanan İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 03.02.2021 tarih ve 1969 sayılı “Koronavirüs Tedbirleri İstisnası Hk.” konulu Genelgesi gereği 2021/3 sayılı İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul Kararımız çıkartılmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün 05.02.2021 tarih ve 20218459 sayılı “Yüz Yüze Eğitim Uygulamaları” konulu yazısı incelenerek bu çerçevede ilimiz genelinde alınması gereken ilave tedbirleri değerlendirmek üzere Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 27. ve 72. maddeleri uyarınca 09.02.2021 tarihinde Sayın Valimiz Seddar YAVUZ başkanlığında yapılan 2021/4 sayılı kurul toplantımızda aşağıdaki kararlar alınmıştır:

KARARLAR:
15 Şubat 2021 tarihi itibariyle ilimiz genelinde geçerli olmak üzere;

1. Birleştirilmiş sınıf uygulaması yapan tüm ilkokullarda haftada 5 (beş) gün yüz yüze eğitim yapılmasına,

2. Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki resmî ve özel ilkokullar, ortaokullar ve imam hatip ortaokullarının bütün sınıf seviyeleri ile bu okulların bünyesindeki ana sınıflarında haftada 5 (beş) gün yüz yüze eğitim yapılmasına,

3. Tüm bağımsız resmî anaokulu ve özel eğitim anaokulları ile özel okul öncesi eğitim kurumlarında haftada 5 (beş) gün ve günde 6 (altı) etkinlik saati olacak şekilde yüz yüze eğitim yapılmasına,

Yukarıda belirtilen esaslar doğrultusunda uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesine ve mağduriyete neden olunmamasına, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesine ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu'nun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına oy birliği ile karar verildi.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑