Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Kocaeli Valiliği seçim tedbirlerini açıkladı

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un başkanlığında İlimizde kanunlar çerçevesinde ve demokratik anlayış içerisinde her türlü baskıdan uzak, huzur ve güven ortamında gerçekleşmesi için seçim güvenlik toplantısı gerçekleştirildi.

20 Haziran 2018 Saat: 10:51
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.327 kez okunmuştur

Kocaeli Valiliği seçim tedbirlerini açıkladı
Kocaeli Valiliği seçim tedbirlerini açıkladı

24 Haziran Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin, İlimizde kanunlar çerçevesinde ve demokratik anlayış içerisinde her türlü baskıdan uzak, huzur ve güven ortamında gerçekleşmesi için Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un başkanlığında seçim güvenlik toplantısı gerçekleştirildi.

TEDBİRLER AÇIKLANDI

Valilik, kaymakamlıklar, emniyet ve jandarma teşkilatının 24 saat görev başında olacağını ve Vali Yardımcısı Başkanlığında Valilikte Seçim Harekat Merkezi oluşturulduğunu belirten Hüseyin Aksoy, ilimiz genelinde alınan tedbirleri açıkladı.

3332 GÜVENLİK PERSONELİ

24 Haziran Pazar günü 08.00–17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde ilimizde 1 milyon 336 bin 628 seçmen, 3 bin 909 sandıkta oy kullanacak. Seçim güvenliğini sağlamak üzere 2300 polis ve 1032 jandarma olmak üzere toplam da 3332 güvenlik personelinin görev yapacak.

ALKOL YASAĞI

298 sayılı Kanunun 79’uncu maddesi uyarınca; oy kullanma süresince Kocaeli ilinde bütün umumi eğlence yerlerinin oy verme süresince kapalı tutulacak. Her ne suretle olursa olsun alkollü içki satılması, içkili yerlerle umumi mahallerde her çeşit alkollü içki verilmesi ve içilmesi yasaklandı. Oy verme günü, emniyet ve asayişi korumakla görevli olanların dışında ruhsatlı dahi olsa hiç kimse silah taşıyamayacak.

SEYYAR SANDIKLAR

Yüksek Seçim Kurulu Kararı gereğince; seyyar sandıklarda oy kullanabilmeleri için hastalığı ve engeli sebebiyle yatağa bağımlı olan seçmenlerin yakınları tarafından ilçe seçim kurulu başkanlıklarına veya ilçe seçim kurulu başkanlıklarına gönderilmek üzere muhtarlıklara engelli beyan formu verilen 508 vatandaşımızın da 31 seyyar sandıkta oy kullanmalarının sağlanması için gerekli tedbirler alındı.

SEÇİM HAREKAT MERKEZİ

Seçimlerin, ilimizde sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlamak üzere Valilikte Vali Yardımcısı Başkanlığında “Seçim Harekat Merkezi” oluşturulduğu, sorun yaşayan vatandaşlarımızın belirtilen numaralardan yardım alabileceklerini belirtildi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑