Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Sağlık

Kocaeli Türkiye birincisi oldu

Kocaeli, Mayıs ayında Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında yapılan bin 908 organ bağışı ile nüfusa oranla Türkiye birincisi oldu.

12 Haziran 2018 Saat: 00:10
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.940 kez okunmuştur

Kocaeli Türkiye birincisi oldu
Kocaeli Türkiye birincisi oldu

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Türkiye genelinde çok önemli bir başarıya imza attı. Organ bağışı konusunda toplumun bilinçlendirilmesi ve organ bağışının teşvik edilmesi konusunda İl Sağlık Müdürlüğü tarafından İl genelinde yapılan çalışmalar neticesinde Mayıs ayı içerisinde bin 908 organ bağış sayısına ulaştı. Kocaeli, Mayıs ayında elde edilen rakamla nüfusa oranla açık ara fark elde ederek Türkiye 1.’si oldu. Yaptıkları çalışma ile önemli bir başarıya imza atan İlçe Sağlık Müdürlükleri ve kamu hastanelerinin organ bağışı birimi görevlilerine İl Sağlık müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney tarafından teşekkür belgesi verildi. 

Elde edilen başarının tam bir ekip çalışması olduğunu açıklayan Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, “Organ ve doku nakli bekleyen hastaların sayısı her geçen gün artmakta ve ülkemizdeki kadavra bağışçı sayısının yetersiz kalması sonucu her yıl binlerce kişi organ beklerken hayatını kaybedebilmektedir. Bu maksatla toplumun bilinçlendirilmesi ve organ bağışına teşvik edilmesi amacıyla Müdürlüğümüz tarafından her İlçe ve hastanelerimiz için hedef koyduk. İl Sağlık Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlükleri ve hastanelerimizin organ bağışı birimleri, il genelinde okul ve yurtlarda, alışveriş merkezlerinde, kent meydanlarında, sanayi bölgelerinde, kamu ve özel kurumlarda, bilgilendirme ve bağış stantları açıyorlar. İlde gerçekleştirilen tüm etkinliklerde, görsel ve yazılı medya organ bağışı ile ilgili farkındalık çalışmaları yapılıyor. Koyduğumuz hedefe ilk dönem içerisinde ulaşarak ilimizi Türkiye birinciliğine taşımada emeği olan herkese ve duyarlı davranışlarından dolayı bağışçılarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑