Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Kocaeli dolu ve sağanak yağışa teslim

Kocaeli ve ilçelerinde akşam saatlerinde etkili olan dolu ve sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi.

28 Temmuz 2018 Saat: 01:28
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 5.250 kez okunmuştur

Kocaeli dolu ve sağanak yağışa teslim
Kocaeli dolu ve sağanak yağışa teslim

Kocaeli son yılların belki de en şiddetli yağmuru ile karşı karşıya kaldı. Akşam saatlerinde başlayan yağmur hayatı adeta felç ederken Gebze, Dilovası, Körfez, Derince, Başiskele, İzmit ve Kartepe ilçelerinde etkili olan yağış nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri neredeyse diz boyuna ulaştı. Kartepe'de bir süre dolu yağışının etkili olmasıyla Anadolu Otoyolu bağlantı yolundaki alt geçidi su bastı ve trafik yoğunluğu arttı. İzmit başta olmak üzere ilçelerde çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. İtfaiye ekipleri, motopomp ve dalgıç pompalarla müdahale ederek suları tahliye etti.

Kocaeli'yi sel vurdu! İşte fotoğraflar 10

Öte yandan, yağış nedeniyle hızlı tren seferlerine ara verilmesi üzerine, Hereke ile İzmit garlarındaki yolcular, Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ait 20 otobüsle İstanbul'a taşındı. Yaşanan bu durum karşısında ise vatandaşlar adeta isyan etti. Sele adeta teslim olan Kocaeli'de hayat durma noktasına geldi. Adeta,  gök yarıldı deyiminin gerçek olduğu yağış esnasında başlayan ihbarların ardı arkası kesilmedi.  Ev ve iş yerlerinde su baskınlarının yaşandığı, ağaçların devrildiği ve yangınların çıktığı doğa olayına Kocaeli AFAD ekipleri ve itfaiye ile belediye ekipleri yetişmekte güçlük çekti.

Kocaeli'yi sel vurdu! İşte fotoğraflar 4

İhbarların ardı arkası kesilmezken, Gebze İlçesinden gelen bir ihbar üzerine ekipler teyakkuza geçti. İtfaiye ekiplerine ulaşan ihbarda,  Ballıkayalar mevkiinde bulunan sera ve bahçelerde çalışan vatandaşlar ile yağış nedeniyle arazilerini kontrole gidenlerin  şiddetli yağış nedeniyle taşan derenin de etkisiyle bölgede mahsur kaldığı söylendi.  Şahısların sel sularından kurtulmak için bölgede bulunan konteyner ile ağaçların üzerine çıktıkları ve kurtarılmayı bekledikleri ifade edildi.  Kısa sürede olay yerine giden ekipler,   hemen müdahaleye başladı.  Arama kurtarma ekipleri yaptıkları ilk müdahalede Zodyak bot ile 2’si çocuk 1’i kadın 3 kişiyi kurtardı. Öte yandan bölgede bulunan 7 kişi de İstanbul’dan bir helikopterin de çalışmalara katkı sağlamasıyla kurtarıldı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑