Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Eğitim

Kocaeli’de 15 Şubat’ta kaç okulda eğitim başlayacak?

15 Şubat’ta köy okullarında yüz yüze eğitim başlıyor. Kocaeli’de de yüz yüze eğitimin başlayacağı okulların sayısı açıklandı.

12 Şubat 2021 Saat: 01:28
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.911 kez okunmuştur

Kocaeli’de 15 Şubat’ta kaç okulda eğitim başlayacak?
Kocaeli’de 15 Şubat’ta kaç okulda eğitim başlayacak?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı kararla 15 Şubat’ta köy okullarında yüz yüze eğitim başlayacak. Bunun dışındaki okullarda ise eğitim 1 Mart’ta yapılmaya başlanacak.

15 Şubat 2021 tarihi itibariyle Kocaeli genelinde geçerli olmak üzere, Birleştirilmiş sınıf uygulaması yapan tüm ilkokullarda haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılmasına, köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki resmî ve özel ilkokullar, ortaokullar ve imam hatip ortaokullarının bütün sınıf seviyeleri ile bu okulların bünyesindeki ana sınıflarında haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılmasına, tüm bağımsız resmî anaokulu ve özel eğitim anaokulları ile özel okul öncesi eğitim kurumlarında haftada 5 gün ve günde 6 etkinlik saati olacak şekilde yüz yüze eğitim yapılmasına karar verilmişti.

Kocaeli’de 15 Şubat’ta eğitime başlayacak okul sayısı açıklandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Kocaeli’de 15 Şubat’tan itibaren 136 okulda yüz yüze eğitim başlayacak. bu okullarda 979 öğretmen ve 13 bin 219 öğrenci olduğu belirtildi. Kocaeli’de 15 Şubat’ta eğitime başlayacak okulların 58’i anaokulu, 43’ü ilkokul ve 35’inin ortaokul olduğu açıklandı.

TÜM ÖNLEMLER ALINDI
İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kocaeli’deki tüm okullarda gerekli tüm önlemlerin alındığını ifade etti. Yapılan açıklama şöyle;

Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün yazısı ve İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul Kararları çerçevesinde yüz yüze eğitime geçmesi uygun görülen okullarımız, 15 Şubat’ta başlayacak şekilde yüz yüze eğitime hazırlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) iş birliğinde yürütülen çalışmalar neticesinde il genelindeki okullarımızın tümü hazırlıklarını tamamlayarak belgelendirme başvurusu yaptı ve yapılan incelemeler sonucunda tüm okullarımıza "Okulum Temiz" belgesi verildi.

“Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu" uyarınca, okullarda tüm alanlarda öğrenciler arasında 1-1,5 metre sosyal mesafe sağlanacak şekilde kapasite düzenlemeleri gerçekleştirildi.

İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve İlçe müdürlükleri koordinasyonunda, yüz yüze eğitime başlayacak tüm okullara ihtiyaç duydukları dezenfektan, sabun gibi temizlik malzemeleri ulaştırıldı.

Okul içerisinde öğrenci, öğretmen ve diğer çalışanların maske kullanımıyla ilgili belirlenen kurallar ve gerekli uyarılar yazılı ve görsel olarak paylaşıldı.

Okullarda temizlik görevlilerinin iş esnasında maskenin yanı sıra eldiven, bone ve benzeri korucuları kullanmaları için önlem alındı. Okullarda belirlenen noktalarda maske, eldiven gibi atıklar için ayrı olmak üzere elle temas etmeden açılıp kapanabilen atık kutuları yerleştirildi.

Eğitim ortamlarının düzenli olarak doğal yollarla havalandırılması için gerekli düzenlemeler yapıldı. Alanların taşıdıkları hijyen riskine göre sıklıkta temizlik ve dezenfekte işlemleri gerçekleştirildi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑