Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Eğitim

KO-MEK Kandıra Sergisi Açıldı

KO-MEK her yıl düzenlenen açılış törenini bu seferde renkli ve enerji dolu bir şekilde gerçekleştirdi.

17 Nisan 2019 Saat: 22:17
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.023 kez okunmuştur

KO-MEK Kandıra Sergisi Açıldı
KO-MEK Kandıra Sergisi Açıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları KO-MEK 2018-2019 eğitim öğrenim dönemi kursiyerleri, Kandıra sergisini düzenlenen törenle açtı. Namazgah Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılış törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı  Doç Dr. Tahir Büyükakın, Kandıra Kaymakamı Mehmet Ünal, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan,  Sağlık Eski Bakanı M.Kazım Dinç, AK Parti İlçe Başkanı Erol Ölmez, İlçe Emniyet Müdürü Coşkun Kartal, İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Özkan, Kandıra Halk Eğitimi merkezi Müdürü Ayhan Kazancı, KO-MEK idarecileri ve kursiyerleri çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı Duruşu ve İşaret Dili Kursiyerlerinin Çevirisi ile okunan İstiklal Marşının ardından konuşma yapan Azerbaycanlı kursiyer  Nurana Mejidova Azerbaycan’da ofis elemanlığı memurluğu yaptığını, Turistik amaçlı Türkiye’ye geldiğini söyledi. Konuşmasında: ” Türkiye’nin birçok yerini gezdim. En çok Kandıra’nın ilgimi çekti ve burada kalma kararı aldım. Boş vakitlerimi değerlendirmek amaçlı kursa başvurdum çok memnun kaldım. Kendi memleketimde bu kadar güzel hizmetler yok.  Bu anlamda millet olarak Belediyelerin böyle kursları açması açısından halkınız çok şanslı.” İfadelerine yer verdi.

Kandıra Kaymakamı Mehmet Ünal,”Kandıra ilimizin yüzölçümü olarak en büyük ama nüfus olarak da en küçük ilçelerinden biri. Bu olumsuz durum gibi gözükse de Büyükşehir Belediyesinin desteği ile  pek çok engeli aştık. Bugün de bunun en güzel örneklerinden birini görmekteyiz.”dedi.

Selamlama konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı Adnan Turan, “KO-MEK bizim için en büyük üniversite. Evinde olan bayanlara zamanlarını değerlendirmek amaçlı çok büyük katkısı var. Önceki dönem görev yapan İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür ederken, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ile de Kandıra’ya birlikte daha güzel hizmetler vereceğiz. Bundan sonraki zamanlarda daha fazla branşta ve daha fazla öğrenci ile meslek edindirme kursları ile Kandıra’ya daha büyük hizmet edeceğiz.” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın,  Salonun çok renkli olduğunu ve kendisine enerji verdiğini söyleyen Başkan Büyükakın, insan hayatına da böyle renk kattığını ve mutlaka kurslardan tüm halkımızın faydalanmasını istedi.” Kandıra’ya dair büyük hayallerimiz var özellikle turizm potansiyeli açısından büyük işler yapmak mümkün. KO-MEK kursiyer öğrenci sayısının Kandıra’ya oranla düşük olduğunu ve bu sayıyı yükseltmek için vatandaşlardan söz aldı. El ürünü yapılan bütün işlerin elektronik ortamda satışa sunulması için çalışmalarımız var bunu zamanı gelince bildireceğiz. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederim özellikle Eski Dönem Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan İbrahim Karaosmanoğlu’na özellikle teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından KO-MEK’te geleneksel hale gelen birlik ve beraberliğin sembolü KO-MEK bohçası yakın zamanda evlenecek olan bir kursiyere hediye edildi. Ardından açılış kurdelasını kesen protokol üyeleri, kursiyerlerin hazırladığı birbirinden güzel ürünlerin bulunduğu sergi alanını gezdi. Sergilenen ürünlerin tamamı kursiyerlerin el emeği göz nuru ile yaptığı yöresel ürünlerden ve tatlardan oluştu.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑