Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Ekonomi

Kerpe esnafı yetkililerin ilgisizliğinden şikayetçi

Kerpe'de 22 yıldır restoran işletmeciliği yapan Adnan Dursun, yetkilileri göreve çağırdı.Yaz sezonu için hazırlıklarını tamamlamak üzere olan Kerpe esnafının en önem...

11 Mayıs 2009 Saat: 02:25
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.808 kez okunmuştur

Kerpe esnafı yetkililerin ilgisizliğinden şikayetçi
Kerpe esnafı yetkililerin ilgisizliğinden şikayetçi

 

DENİZİ ve yeşil doğasıyla tam bir cennet görünümünde olan Kandıra'ya bağlı Kerpe beldesinin esnafları sezon öncesi yetkililerin beldelerine gelerek sorunları yerinde görmelerini ve çözüm üretmelerini istiyor. Çöplerin zamanında alındığını fakat bu çalışmanın haricinde başka bir hizmet görmediklerini dile getiren 22 yıllık esnaf Adnan Dursun, ""Kerpe'de yıldızlı otel ve butik otel yok. Bu da hem rekabeti önlüyor hem de kalitedeki rekabeti baltalıyor. Bize iyi örnekler lazım. Bende onlar gibi olmalıyım diyebileceğimiz örnekler yok. Varuna el değiştirmiş bize faydası olur. 1.5 saatlik uzaklıktaki Kerpe'ye gelmeyen İstanbullu, 14 saat uzaklıktaki Bodrum'a gidiyor. Tabii bizim de yetkililerinde hizmet eksikliklerimiz var. Temizlik az, altyapı zayıf, bir umumi tuvalet kurdular. 80 bin lira harcadılar. Yanlış yere yapıldığı için yıktılar. İşte bu zihniyet bizi bitiriyor. Buraya araçlarıyla gelenler denize girip rahatlıyor, oksijen alıyor, yeşili doğayı geziyor, dönerken de Baba Dağı eteklerindeki köylümüzden Pazar yaparak bagajını dolduruyor"" diyerek eleştirel bir bakış açısı olduğunu vurguladı.

     

                                Kerpe'de market işleten Dinçer Yiğitalp

Arıtma Tesisi Büyütülmeli

Kerpe'de market işleten Dinçer Yiğitalp ise, ""Altyapıya yapılan yatırım hiçbir zaman görünmez. Ama faydası uzun dönemde ortaya çıkar. Tüm yaz sezonu boyunca beldemizin nüfusu 20'ye katlanıyor. Başta tuvalet sorunu, otopark sorunu, cadde ve sahil temizlik sorunları dağ gibi büyüyor. Sadece haftasonları verilen ambulans hizmetlerininde tüm haftaya yayılmasını istiyoruz. Bir sağlık ocağımız ya da küçük bir acil müdahale kliniğimiz yok. Bizden her türlü ruhsatı isteyen ve ücretlerini alan devleti yanımızda görmek istiyoruz"" dedi.

 

 

Butik otel işletmecisi Kefkenli Erol Taşçı ise dertlerini dinleyecek yetkili bulamamaktan yakındı.

Kumcağız Deresi'nin hemen yanında Kefken'in ilk butik otelini işletmeye açan ve haklı bir gurur yaşayan işadamı Erol Taşçı, ""Kumcağız Deresi'de neden Ağva Deresi gibi ünlü bir yer olmasın? Bu derenin ıslah edilmesi için sayısız başvuru ve açıklama yaptık ama ilgilenen olmadı. Neden bu derede de sandallarla dolaşılmasın. Elektrik kesintileri nedeniyle gıdalar bozuluyor, telefonlar susuyor, internet kopuyor. Bir de elektrikli aletlerimiz yanıyor. Biz derdimizi kime anlatacağız. Bizi dinleyen ve neler yaşıyorsunuz diyen yok. Tabii buraya kimse gelmez. Gelenler yaşadıklarından sonra bir daha gelirler mi sanıyorsunuz. Kefken'de kışın pislik içinde yüzüyoruz. Bu pislikler yaza kadar kalkmıyor. Yaz sezonunda ise sadece çöp toplama kamyonları verimli çalışıyor"" şeklinde konuştu.



Kaynak: www.sanalturizm.net

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑