Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Ekonomi

Kerpe cıvıl cıvıl oldu

Havaların ısınmas

21 Mayıs 2014 Saat: 19:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 12.575 kez okunmuştur

Kerpe cıvıl cıvıl oldu
Kerpe cıvıl cıvıl oldu


Karadeniz’in incisi olarak nitelendirilen Kerpe sahilinde havaların ısınmasıyla birlikte hummalı bir çalışma başladı. Otel ve pansiyonlar yavaş yavaş dolmaya başlarken, hafta sonları çevre il ve ilçelerden gelen tatilciler, Kerpe sahilini doldurdu. Kerpe yolunda çalışmalar yeniden başlarken, restoran sahipleri işletmelerindeki eksiklikleri gidermek için tadilatlara başladı. 12 ay boyunca hizmet veren restoranlar, bugünlerde değişiklik ve yeni düzenlemeler arayışı içerisinde. Deniz sezonunu açan tatilciler ise suyun soğuk olmasına rağmen berraklığı ve durgunluğundan oldukça memnun. Kerpe’de neler oluyor, yaza hazırlık çalışmaları ne durumda, siz değerli okuyucularımız için takip ettik. İşte sizler için derlediğimiz Kerpe turunda yaşananlar:
KERPE YOLUNDA ÇALIŞMA VAR Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz sezon Kerpe yolunun genişletme çalışmalarının tamamlanmasının ardından bu sezon da yürüyüş ve bisiklet yolunun yapımı için start verildi. Büyükşehir Belediyesi’nin ihale ettiği müteahhit firma tarafından Kerpe yolunun bir kenarı kazılmaya, yürüyüş ve bisiklet yolu için bordür çizgileri çizilmeye başlandı. Yürüyüş ve bisiklet yolunun yaz sezonuna yetişeceği ve çalışmaların trafik aksamını olumsuz etkilenmeyeceği öğrenildi.
VERD HOTEL’E YOĞUN İLGİ Geçtiğimiz yıl İsmail Hakkı Kuran tarafından satın alınan Kerpe’nin en büyük ve en kapsamlı oteli Verd Hotel, hizmet modelini değiştirerek alkolsüz ve aile oteli olarak hizmet vermeye başlamıştı. İşletme sahibi Kuran’dan aldığımız bilgilere göre işletmenin aile oteli olmasının ardından Kerpe’yi tercih eden ailelerin sayısı nerdeyse 3 kat daha arttı. Mayıs ayında olmamıza rağmen Verd Hotel’in tüm odaları hafta sonları dolup taşıyor. Bunun yanı sıra yaza hazırlıklarını da sürdüren Verd Hotel, bayanlara özel plaj hazırlığı yaparak Kandıra’da da bir ilki gerçekleştirmeye hazırlanıyor.
KERPE’NİN MESCİDİ KUMSAL CAFE’DE Kerpe’nin merkezinde bulunan ve 12 ay boyunca açık olan Kumsal Cafe, havaların ısınmasıyla özellikle hafta sonları tıklım tıklım dolmaya başladı. Kerpe’nin mescit ihtiyaçlarını karşılayan tek mekân olan Kumsal Cafe, yaz sezonunu açarak yoğun bir şekilde hizmet vermeye başladı. Fast food yiyeceklerin, soğuk içeceklerin ve dondurma çeşitlerinin yer aldığı Kumsal Cafe, 200 kişilik kapasitesiyle Kerpe sahilinin doyumsuz güzelliğini keyifle seyretmek isteyenlerin uğrak adresi olmaya bu yaz da devam edecek gibi görünüyor.
ESNAF YATIRIMLARDAN MEMNUN Büyükşehir Belediyesi’nin Kerpe’ye yapmış olduğu yatırımlarla ilgili görüşlerini aldığımız işletme sahibi Birsen Elmas, “6 yıldır Kumsal Cafe’yi işletiyorum. İlk yıllarda plajdaki kumları bile biz temizliyorduk. Şimdi böyle bir sorunumuz kalmadı. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler her gün kumsalda temizlik yapıyor. Eskiden ne tuvalet vardı ne de namaz kılınacak bir yer. Belediyenin yeni düzenlemesiyle her ihtiyaca cevap verebilen bir işletmeye sahip olduk. Değişimin yaşandığı ilk zamanlarda bazı esnaflar tepki gösteriyordu fakat şimdi herkes halinden ve hizmetlerden çok memnun” açıklamalarında bulundu.
DALGA SÖRFÜ YAPILIYOR İstanbul’dan Kerpe sahiline sörf yapmak için gelen Ender Özcan, Aslı Sevim ve Ata Bakiler, Kerpe ile ilgili görüşlerini şu şekilde aktardı: “Kerpe’yi geçtiğimiz yıl Danube Surf House And Academy’de dalga sörfü yapmak için geldiğimizde keşfettik ve çok beğendik. Denizi ve doğası muhteşem. İnsanlar çok cana yakın. İstanbul’a yakın olduğu için istediğimiz hafta sonu atlayıp geliyoruz. Bu yıl deniz sezonumuzu Kerpe’de açtık. Su biraz soğuk olsa da çok güzeldi. Sörf yapmak ise ayrı bir güzel.”
İŞGALİYE ÜCRETLERİ MERAK EDİLİYOR Yaz sezonuna hazırlık yapan bir diğer işletme de Kul Sofrası. Kocaeli Üniversitesi Kullar Meslek Yüksek Okulu’nda uzun yıllar hizmet veren Kul Sofrası 4 yıldır Kerpe’deki şubesiyle de müşterilerine hizmet veriyor. 1 Haziran’da sezonu açacağını söyleyen işletme sahibi Murat Kul, bugünlerde işletmesindeki eksiklikleri tamamlamak ve yenilemek için tadilatlarına başladı. Kul’un merak ettiği bir diğer konu ise, geçtiğimiz yıllarda esnaflara kesilen işgaliye bedellerinin ödenip, ödenmeyeceği. Murat Kul’un açıklamaları şu yönde: “Dükkânıma 17 bin lira kira ödüyorum ve buna rağmen geçtiğimiz yıl bana kesilen işgaliye ücreti 20 bin lira. Kandıra Belediyesi’nin kesmiş olduğu bu bedeller bizim ödeyemeyeceğimiz bir tutar ve esnaf olarak hepimiz bu bedellere karşı tepkiliyiz. Ödemeyeceğimize dair söylentiler konuşuldu fakat durumun akıbeti ne durumda bilmiyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin Kerpe esnafının sorunlarıyla biraz daha ilgilenmesi gerektiğini düşünüyorum.”
KERPE ESKİ KALİTESİNE KAVUŞUYOR Kaptan Et&Balık Restaurant’ın sahiplerinden Adnan Dursun, “1986 yılından bu yana kardeşlerimle birlikte Kerpe’de Kaptan Restaurant’ın işletmeciliğini yapıyoruz. Bu süre zarfında Kerpe’de çok şey değişti. 1990-1999 yılları arasında kalite en üst sınırlardaydı. Ankara, İzmir ve Eskişehir gibi uzak illerden gelen müşteriler vardı. Ağva’da bile Kerpe kadar kaliteli mekanlar yoktu. Çay bahçeleri tıklım tıklım dolardı. O zamanlar tek balık lokantası Karagöz Restaurant’tı. Kerpe’nin inanılmaz reklamı yapılıyordu televizyonlarda. Doğasını ve denizini çok beğenen tatilciler, konaklama, yiyecek ve eğlence konusunda eksiklik görünce Kerpe’den ayağını çekti. Şimdi yapılan yatırımlar ve hizmetlerle Kerpe eski kalitesine kavuşmaya başladı” açıklamalarında bulundu.
ECZANE VE POSTANE EKSİĞİ Kerpe’deki bazı eksikliklerin giderilmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Dursun, şu şekilde konuştu: “Kış aylarında da Kerpe’nin konaklama ve eğlence alanında yeterli hizmeti vermesi gerekir. Kerpe’de apart oteller çok fazla olduğu için gelen tatilci eğlence ve yemeğini yiyecek çeşitli mekan bulamıyor. Tüm bunları içeren butik otellerin Kerpe’ye açılması gerekir. Bunun dışında eczane sıkıntımız var. Kandıra merkezde hizmet veren eczanelerden birisi şube açabilir. İSU ve SEDAŞ’ın ödeme noktaları veya postane Kerpe’de mutlaka olmalı.”
PAŞAAĞZI PLAJI’NDA ÇALIŞMALAR BAŞLADI Büyükşehir Belediyesi önceki yıl Kerpe plajındaki çalışmaları tamamlamasının ardından aynı uzantıda Paşaağzı plajına da yürüyüş bandı ve çevre düzenlemesi çalışmalarına başladı. Büyükşehir’in bu hizmetiyle Kerpe tatilcilerin cazibe merkezi oldu. Yollarıyla, otoparkıyla, plajıyla, 12 ay boyunca hizmet veren restaurant, otel ve pansiyonlarıyla Kerpe her geçen gün güzelleştikçe güzelleşiyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑