Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Ekonomi

Kefken Limanı korkulu anlar yaşadı

Yaşanan her fırtınada Kefken limanında bulunan 120 balıkçı korku dolu anlar yaşıyor. Liman girişinin kuzey tarafında olması, fırtına sonrası yükselen dalgaların limana girmesi yüzlerce balıkçıyı tedirgin ediyor.

28 Mart 2013 Saat: 20:04
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 9.162 kez okunmuştur

Kefken Limanı korkulu anlar yaşadı
Kefken Limanı korkulu anlar yaşadı

Kefken Limanı girişinin karayele açık olması, limanda bulunan teknelere zor anlar yaşatıyor. Karayel ve yıldızın esmesiyle liman içine giren dev dalgalar, balıkçı teknelerinde maddi hasar meydana getiriyor. Kefken Su Ürünleri Kooperatif Başkanı İzzet Küçük, “3 yıl önce Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, limanımızı ziyaret etti. Balıkçıların yıllardır çektiği sorunlarını kendisiyle paylaştık. Aradan yıllar geçmesine rağmen limanla ilgili herhangi bir çalışma başlatılmadı. Kocaeli Valiliği’nin yürüttüğü çalışma ile Kefken Limanı 2014 yılında büyütülüyor. Liman girişinin karayele açık olması, limanda bulunan balıkçıların zor anlar yaşamasına neden oluyor. Liman girişine Kapri’den Kerpe istikametine doğru 350 metre mendirek yapılmasıyla limanın tüm sorunu çözülmüş olacak. Bu şekilde liman da büyümüş olacak. Karayelden gelen dev dalgalar bu mendireğin sayesinde limanın içine giremeyecek. Liman tamamen dalgalardan korunmuş olacak. Hem balıkçılar rahatlamış hem de limanımız bu şekilde büyümüş olacak.
Kocaeli Valimiz sayın Ercan Topaca’nın büyük gayretleri sonrasında liman projesinin tamamlanması 6 ay içerisinde il özel idare tarafından bütçe oluşturulması bu yıl sonunda limanın büyütülmesi hedefleniyor. Limanın büyütülmesinde emeği geçen Bilim ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca’ya ilgilerinden ötürü teşekkür ediyorum. En kısa zamanda balıkçıların bu kabusunun sona ermesi için yetkililerden ilgi ve desteklerini bekliyorum” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑