Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Röportaj

Kefken Limanı 350 metre genişletilecek

Kefken Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İzzet Küçük, Kefken Limanı’nın genişletme çalışmalarında proje aşamalarının tamamlandığını söyleyerek, 2016 yılı içinde limanın 350 metre genişletileceğini açıkladı

5 Ocak 2016 Saat: 16:51
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.796 kez okunmuştur

Kefken Limanı 350 metre genişletilecek
Kefken Limanı 350 metre genişletilecek

Yıllardır limanlarının küçük olmasından ve çekek yerlerinin dar gelmesinden yakınan balıkçılara, Kefken Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İzzet Küçük’ten müjdeli haber geldi. Türkiye’nin balık ihtiyacının 3’te 1’ini karşılayan Kefken Limanı, balıkçıların talebi üzerine 350 metre genişletilecek. Genişletme çalışmalarında proje aşamasının tamamlandığını söyleyen Küçük, 2016 yılının mart ayında çalışmaların başlayacağını dile getirdi. 

MART AYINDA ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAK
Uzun yıllardır Kefken Limanı’nın yeterli olmadığını yetkililere bildirdiklerini ifade eden Küçük, “Karadeniz'de en merkezi yer Kefken’dir. İstanbul, Ereğli, Samsun ve Ankara gibi büyük illere satış yapıyoruz. Ama maalesef limanımız çok küçük. Balıkçı teknemiz de çok. Yaklaşık 10 yıldır limanımızın genişletme çalışmaları için uğraşıyoruz ama son zamanlarda olumlu gelişmeler var. Milletvekilimiz İlyas Şeker bizleri en son ziyaret ettiğinde Kefken Limanı için çalışmaların başlayacağını söylemişti. Şu an tüm proje aşamaları tamamlandı. AK Parti İlçe Başkanı Yunus Özder Bağırganlı Limanı bittikten sonra Kefken Limanı’nda çalışmaların başlayacağını söylemişti. Aldığımız duyumlara göre 2016 yılının üçüncü ayında çalışmalara başlanacağı söyleniyor” dedi. 

KAPRİ BURNU’NDAN SARI BURUNA KADAR BÜYÜYECEK

Limanın 350 metre genişletileceğini ve bu şekilde balıkçıların önemli bir sıkıntısının çözüleceğini kaydeden Küçük, “Yapılan projede 350 metre mendirek var. Bu mendirek haricinde teknelerin 225 metre de yanaşma yeri var. Proje bitiğinde tarihi mendirek dediğimiz bölgede yanaşma yeri olmayacak. Çekek yerimize de Büyükşehir Belediyesi düzenleme çalışması yapacak. Liman Kapri burnundan Sarı buruna kadar büyüyecek. Yani 350 metre büyümüş olacak.  Bu şekilde liman sıkıntımız çözülecek” diye konuştu. 


300 KİŞİ LİMANDAN EKMEK YİYOR
Bazı esnafların limanın taşınması yönünde talepleri olduğunu da belirten Küçük, “Limanın Kefken'i bozduğunu düşünen bazı esnaflar limanın eski Kerpe'ye taşınmasını istiyor. Şu an Kerpe’ye bakın hafta sonu dışında bomboş. Mavi Bayraklı Cebeci sahiline bakın o da kışın bomboş. Kumcağız da aynı şekilde. Ama Kefken sokakları kış mevsimi de dahil hep dolu. Buranın yerli nüfusu fazla. Balıkçı teknelerinde 300’e yakın işçi istihdam sağlıyor. Ama bir market, bir bakkal 6 tane esnaf çalıştıramıyor. Denizde olduğumuz 8 ay boyunca 300'e yakın işçi limandan ekmek yiyor” diyerek tepki gösterdi. 


ZİRAAT BANKASI KREDİLERİ İYİLEŞTİRMELİ
Küçük ayrıca Ziraat Bankası’nın balıkçılara olan kredi desteğinin de iyileştirilmesini istedi. 50 bin liralık kredi desteği için 300 bin liralık balıkçı teknelerinin ipotek edilmesi nedeniyle balıkçıların zor durumda kaldığını kaydeden Küçük, Ziraat Bankası'nın kredileri iyileştirmesini istediklerini dile getirdi. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nin liman çevresinde yaptığı düzenlemelerden ve çekek yerlerini yapacak olmasından memnun olduğunu kaydeden Küçük, vatandaşa gösterilen ilginin balıkçılara da gösterilmesini temenni ettiklerini ifade etti. 

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑