Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Röportaj

Kefken bölgesinin ilk petrolu; Bahadıroğlu Petrol

Yaklaşık 40 yıl önce Hasan Bahadıroğlu tarafından Kefken bölgesinde bir ilk olarak açılan Bahadıroğlu Petrol, bugün kendisiyle aynı ismi taşıyan torunu Hasan Bahadıroğlu ve ortağı Rıza Yılmaz tarafından işletilmeye devam ediyor.

14 Ocak 2016 Saat: 15:12
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 6.974 kez okunmuştur

Kefken bölgesinin ilk petrolu; Bahadıroğlu Petrol
Kefken bölgesinin ilk petrolu; Bahadıroğlu Petrol

Kandıra’nın başarılı esnaflarını kaleme aldığımız yazı dizimizin bu haftaki konuğu Bahadıroğlu Petrol’ün sahiplerinden Hasan Bahadıroğlu. Kefken Mahallesi Kurtyeri mevkiinde 1978 yılında dedesi tarafından açılan Bahadıroğlu Petrol’ü halen ortağı Rıza Yılmaz ile birlikte çalıştırmakta olan genç iş adamı, 12 yaşından bu yana meslekte yaşadıklarını gazetemizle paylaştı. Kefken bölgesinde önemli bir kesime hizmet veren Bahadıroğlu Petrol’ün geçmişini ve hizmet alanını konuştuğumuz söyleşimiz şu şekilde;

Öncelikle sizi tanıyalım. Hasan Bahadıroğlu kimdir?

1987, Kefken Kurtyeri doğumluyum. Dedemden miras kalan Bahadıroğlu Petrol’ün işletmeciliğini yapıyorum. İlk pompayı elime aldığımda 13 yaşındaydım. Şu an 28 yaşındayım ve hala mesleğime devam ediyorum. Evliyim ve 2 çocuk babasıyım.

Bahadıroğlu Petrol ne zaman kuruldu?

1978 yılında dedem Hasan Bahadıroğlu tarafından kuruldu. Kefken bölgesinin ilk petrolü biziz. Dedem 1984 yılında vefat ettikten sonra 2006 yılına kadar babam Ali Bahadıroğlu petrolü idare etti. 2007 yılında dedemin ismini taşıyan ben petrolü devraldım. O günden bugüne ortağım Rıza Yılmaz birlikte işlerimizi yürütüyoruz.

İş hayatınızda en çok neye önem verirsiniz?

Bizim önceliğimiz hizmet. Biz bugünlere müşterilerimizin bize olan güveni ve sevgisi ile geldik. Biz herkese birebir muamele gösteriyoruz. Asla patron havasında olmadık hatta kendimiz çalışıyoruz. Amacımız insanların isteklerini birebir öğrenmek. Bizim şikayet ve öneri kutumuz yok. İnsanlarla iç içeyiz. Sorunlarını, önerilerini bizzat kendilerinden öğreniyoruz. İşimi severek yapıyorum. Gerek yıkamacı oluyoruz gerek pompacı gerekse markette kasiyer oluyoruz. Biz doğduğumuzdan bu yana petrolcüyüz. 

Kış aylarında işinizde düşüş yaşıyor musunuz?

Bizim yazın veya kışın verdiğimiz hizmetlerde fazla bir fark yok. Kışın nasıl hizmet veriyorsak yazın da aynı hizmeti veriyoruz. Yazın personel alıp kışın çıkartmıyoruz. Yazın işlerimiz tabii ki daha güzel. Deniz sezonu açıldığı zaman tatilciler de petrolümüze uğruyor. Kışın sadece Aralık ve Ocak aylarında işlerimizde yüzde 20 oranında bir düşüş oluyor. Onun dışında bir problem yok. Çalışmaya devam ediyoruz. 

En çok hangi petrol satılıyor?

Şu anda benzin satışımız yüzde 10. LPG satışımız yüzde 40, Motorin satışımız ise yüzde 50. Benzin fiyatlarının yüksek olması insanları dizel arabalara yönlendiriyor. Bu nedenle Motorin’e daha fazla talep var.

Fiyatlarınız diğer petrollere göre nasıl?

Kandıra'ya göre LPG fiyatları biraz daha düşük bizde. Benzinde ve Motorinde yüzde 3 indirim uyguluyoruz. Tüm müşterilerimize yüzde 3 iskonto yapıyoruz. Ayrıca petrolümüzde yıkama ücretsiz. Müşterilerimize elimizden geldiğince hizmet sağlamaya çalışıyoruz. 

Bahadıroğlu Petrol hangi firmayla anlaşmalı?

Yakıt olarak çalıştığımız firma Türkiye Petrolleri, LPG olarak da İpragaz. Bilindiği gibi Türkiye Petrolleri yüzde yüz devletin sermayesine bağlı. Ortağı olmayan tek firma. İpragaz da zaten başlı başına markalaşmış bir firma. Bir de İnci Akü bayisiyiz. Sürücülerin aküsü bittiğinde ve bize başvurduğunda Kandıra’dan getirtiyorduk. Buna çare bulmak için de İnci Akü’nün bayiliğini yapmaya başladık. Müşterilerimize en iyi hizmeti verebilme gayretindeyiz.

Bu bölgede kaç köye hizmet veriyorsunuz?

Kış aylarında 11-12 köye hizmet veriyoruz. Kandıra nüfusu 50 bin ise 15 bini bu civar köylerde yaşıyor. Kış aylarında inşaatçılar işe gidemediğinde, çiftçiler tarlasına inemediğinde, balıkçılar hava muhalefeti nedeniyle denize çıkamadığında haliyle bizlerinde işinde düşüş oluyor. Bölgemizde çok şükür kazanç noktasında herhangi bir sıkıntımız yok. Sağ olsun müşterilerimiz bizlere destek veriyor.

Petrol ilk açıldığında nasıl hizmet veriyordu, bugün neler değişti?

1978 yılında rahmetli dedem petrolü ilk açtığı zaman motor yokmuş, jeneratör de yokmuş. Pompalar el ile çevriliyormuş. O yıllarda bile bu civar köylerin petrole çok ihtiyacı varmış. Buralarda kuyruk olurmuş. Şimdi her şey elektronik. Bizim buradaki sistemimizde her şey bilgisayar ortamında. Siparişi giriyoruz, merkez onaylıyor ve aynı zamanda Enerji Bakanlığı'nda ne kadar petrol aldığımız gözüküyor. Müşterilerimizin aldığı yakıttan arabalarına bir zarar gelirse bunun sorumluluğu da bize ait. Örneğin bizden benzin alıp Bolu’da arabası arızalanırsa biz buradan gidiyoruz, araçtan numune alıyoruz ve eğer sorun bizden kaynaklıysa zararını karşılıyoruz. Çok şükür bugüne kadar böyle bir sorunla hiç karşılaşmadık. 

Son olarak neler söylemek istersiniz?

İlk önce bölge halkımıza ve Kandıra halkına bugüne kadar bizleri destekledikleri için müşterimiz oldukları için kendilerine teşekkür ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun. Bizi bugünlere getiren müşterilerimizdir. Onların sayesinde biz buraya geldik. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

 

       

YORUMLAR

 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere 2 yorum yapılmıştır
By KILIÇ 15.01.2016 14:57
ALLAH YOLUNU AÇIK ETSİN,İŞLERİNDE KOLAYLIKLAR VERSİN,KAZANCINA BEREKETLER VERSİN, KARDEŞİM..
Muhammet Ege 15.01.2016 07:25
Yakışır ağlara selamlar
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑