Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Karantinayı ihlal edenler evlerine dönemeyecek

Kocaeli’de korona virüs tedbirleri kapsamında alınan karar doğrultusunda karantina ihlali yapanlar, KYK yurtlarında karantinaya alınacak ve konaklama, yemek masrafları kendilerinden tahsil edilecek.

10 Eylül 2020 Saat: 18:40
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.637 kez okunmuştur

Karantinayı ihlal edenler evlerine dönemeyecek
Karantinayı ihlal edenler evlerine dönemeyecek

Korona virüs (Covid-19) salgınında Kocaeli’de alınan ve alınması gereken tedbirlerin değerlendirildiği toplantı Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, il ve ilçelerin emniyet müdürleri, jandarma komutanları ile il ve ilçe sağlık müdürleri katıldı.

KONTROL EDİLECEK
Toplantıda içişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda bugün yapılacak denetimlerde ve bundan sonraki süreçlerde yapılacak denetimlerde bizzat kaymakamların, il ve ilçe müdürlerinin sahada olmasını isteyen Vali Yavuz, halkın yoğun olduğu yerlerin etkin bir şekilde denetlenmesi, alışveriş merkezleri, kafe ve restoranlar ile sahil bandındaki park, bahçe ve plajlar gibi yerlerin denetimlerinin sıklıkla yapılmasını, denetimlerde maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilip edilmediğinin kontrol edilmesinin talimatını verdi.

YURTLARDA KARANTİNAYA ALINACAK
Pandemi nedeniyle alınan tedbirlerin vatandaşların sağlığı için alındığını belirten Vali Yavuz, özellikle bu dönemde, maske, sosyal mesafe kuralı ve hijyenin önemine bir kez daha dikkat çekerek, vatandaşların kurallara sıkı sıkıya uymasını istedi. Pozitif vakaların temaslılarının izolasyon ve testlerinin sür'atle yapılması, karantina altındaki pozitif vaka ve temaslıları üzerinde yapılan filyasyon çalışmalarına ağırlık verilmesi kararlaştırıldı.

MASRAFLARINI KENDİLERİ ÖDEYECEK
Karantina sürecini evinde geçiren pozitif vakaların denetimi sırasında evinde bulunmayan ve toplum sağlığını açıkça tehdit eden kişilerin tespit edilmesi hallerinde gerekli idari işlemler yapıldıktan sonra KYK yurtlarına alınarak karantina sürelerini buralarda tamamlamalarının sağlanmasına ve yurtlarda kalma süreleri boyunca oluşacak olan konaklama, yemek gibi masrafların da kişilerden tahsil edilmesine karar verildi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑