Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Karaağaç Mahallesi’ne Kültür Merkezi yapılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Karaağaç Mahallesi

5 Mayıs 2015 Saat: 14:10
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 13.262 kez okunmuştur

Karaağaç Mahallesi’ne Kültür Merkezi yapılacak
Karaağaç Mahallesi’ne Kültür Merkezi yapılacak

Kandıra Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı oturumunda 6 gündem maddesi görüşüldü. Birinci gündem maddesinde geçtiğimiz ay plan ve bütçe komisyonuna havale edilen mülkiyeti belediyeye ait Hacılar Mahallesi 123 ada 1 parselin İSU Genel Müdürlüğü’ne satışı görüşüldü. Söz konusu arazinin 1595.52 metrekare olduğu ve Namazgah Barajı mutlak koruma bandının ilk 50 metre içerisinde bulunduğundan metrekare birim fiyatının 31 lira 28 kuruş olduğu açıklandı. İlgili madde komisyondan geldiği şekilde oy birliğiyle kabul edildi.

15 KİŞİ İTİRAZ ETTİ

İkinci gündem maddesinde Türlü İşler Komisyonu’nun Birim Müdürlüklerinin Yönetmelikleri hakkındaki raporu görüşüldü ve oy birliğiyle kabul edildi. Üçüncü gündem maddesinde görüşülen Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 2014 yılı kesin hesabı ise incelenmek üzere plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Dördüncü gündem maddesinde Karaağaç Mahallesi’nde yapılacak olan Gökdağ Rüzgar Enerjisi Santrali Üretim Merkezi Projesi kapsamında yapılan itirazların değerlendirilmesi görüşüldü. Projenin yapılacağı bölgede arazisi yol çalışmaları kapsamında kalan 15 vatandaşın itirazı değerlendirilmek üzere oy birliğiyle imar komisyonuna havale edildi.

KARAAĞAǒA KÜLTÜR MERKEZİ YAPILACAK

Beşinci gündem maddesinde muhtarlık müdürlüğünün kurulması ve norm kadro cetvelinde gerekli görülen iptal-ihdas işlemlerinin yapılması görüşüldü. Mevcut birimlerden Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’nün Muhtarlık Müdürlüğü olarak yeniden ihdas edilmesi ve belediyenin norm kadrosunda değişiklik yapılması görüşülmek üzere plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Altıncı gündem maddesinde ise Karaağaç Mahallesi 139 ada 38 numaralı parselin Kültür Merkezi yapılmak üzere Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na devir edilmesi görüşüldü.

PROJESİ HAZIR

Başkan Köken, yaptığı açıklamasında, “Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu ile birlikte özellikle büyük köylerde düğün salonlarının yapılması için karar vermiştik. Vatandaşlarımızın da isteklerinden biriydi bu kültür merkezleri. Çalışmalarımıza başlıyoruz. Büyük köylerde bu faaliyetler devam edecek inşallah. Yerimizi Büyükşehir Belediyesi’ne devrettikten sonra projesi hazır olan kültür merkezinin yapımına başlanacak. İnşallah hayırlı bir hizmet alacağız” dedi. İlgili madde plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

MODERN ÇİFTLİK YAPILACAK

Gündeme dahil edilen bir diğer madde ise Kocaeli İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin Üğümce Mahallesi’ndeki 1660 parsel nolu 12 bin 937 metrekarelik taşınmazın satın alma talebi görüşüldü. Başkan Köken, söz konusu arazinin satın alınmasının söz konusu olmadığını kiralamayı düşündüklerini ve konunun plan ve bütçe komisyonu tarafından incelenmesi gerektiğini söylerken konuyla ilgili açıklamayı meclis toplantısını dinleyenler arasında bulunan Kocaeli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Kandıra Şube Başkanı Cemil Gülfem yaptı. Gülfem, satın almayı düşündükleri bu arazide hayvancılıkla uğraşan çiftçilere modern çiftliğin nasıl yapılacağını göstermek amacıyla örnek çiftlik yapacaklarını söyledi.

OTURUMA ARA VERİLDİ

Gülfen, “Yaptığımız istişarelerde en uygun bölgenin bu olduğuna karar verdik. Burası aynı zamanda eğitim çiftliği olacak ve Kandıra’da bin 200, Kocaeli’nden ise 2 bin 500 üyeye hizmet edecek. Ticari amaç değil hizmet etmek amaçlı bir proje olacak. Takdir meclisin” ifadelerini kullandı. İlgili madde oy birliğiyle plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Gündem maddelerinden 3, 4 ve 6’ncı maddelerin yeniden görüşülmesi için oturumun 11 Mayıs Pazartesi günü saat 16.00’da yeniden toplanmasına karar verildi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑