Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Kandıralılar Demokrasi Nöbeti için meydanlarda

15 Temmuz hain darbe girişiminin 1’nci yıl dönümü nedeniyle Kandıra’da düzenlenen etkinliklere yüzlerce vatandaş akın etti.

15 Temmuz 2017 Saat: 23:58
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 5.570 kez okunmuştur

Kandıralılar Demokrasi Nöbeti için meydanlarda
Kandıralılar Demokrasi Nöbeti için meydanlarda

15 Temmuz 2016’da gerçekleşen hain darbe girişiminin 1’nci yıldönümünde tüm yurtta olduğu gibi Kandıra’da demokrasi şehitleri anıldı. Belediye Çay Bahçesi’nde gerçekleşen demokrasi nöbetine yüzlerce Kandıralı vatandaş, ellerinde Türk Bayraklarıyla akın etti. Programa Kandıra Kaymakamı Mehmet Soğukpınar, Belediye Başkanı Ünal Köken, Garnizon Komutanı Piyade Yüzbaşı Süleyman Akan, İlçe Emniyet Müdürü Ali Çalışkan, İlçe Müftüsü Osman Zeki Yağcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Özkan, AK Parti İlçe Başkanı Yunus Özder, Kandıra Kent Konseyi Başkanı Erdoğan Günay, kurum idarecileri, sivil toplum örgütleri, belediye meclis üyeleri, şehit aileleri ve gaziler katılım sağladı.

RUHLARI ŞAD OLSUN

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, “15 Temmuz hain darbe girişiminde vatan uğruna hayatını kaybeden 249 şehidimiz ve gazilerimizin anısına burada toplanmış bulunuyoruz. Şehitlerimizin ruhları şad olsun. Rabbimiz bir daha böyle hain tuzakları memleketimizin üzerinden bertaraf etsin” dedi.  

ŞEHİT KANLARIYLA SULANAN TOPRAKLAR

Köken, şunları kaydetti; “Memleketimizin dört bir tarafından yapılan mücadeleler sonucunda kimileri helikopterleri kaldırmamak için kamyonlarıyla alanları kapattı, kimileri tankların altına yatarak şahadete yürümek için gözünü kırpmadan mücadeleye girdi. O gece 249 şehit verdik. Bu vatan uğruna ilk değildi. Çanakkale’de 250 bin şehit verdik. Kurtuluş Savaşı’nda binlerce şehit verdik. Şehit çocuklarımızı bir bir toprağa veriyoruz. Bundan sonra da vereceğiz. Çünkü bu topraklar şehitlerin kanlarıyla sulanan Müslüman toprakları. Bizi bize bırakmıyorlar. Bu topraklarda yaşayanları huzursuz etmek için bin bir türlü hileler ve tuzaklar düzenliyorlar.”

ARTIK UYUMUYORUZ

“Cumhurbaşkanımızın görev yaptığı süre içerisinde Türkiye’ye 15 Temmuz 2016 gecesine kadar bir sürü operasyon yaptılar ama bunları Rabbimizin izniyle bir bir bertaraf ettik. O hain gecede ise bu operasyonları yapanları ve gerçek yüzlerini ortaya çıkaranları gördük. İyi ki bu hainlerin tuzaklarından Rabbim bizi erken uyandırdı ve memleketimizin diriliş destanını bize yazdırdı. 16 Temmuz’dan itibaren artık uyumuyoruz. Artık hiçbir tuzağa düşmememiz gerektiğini anladık. Bu saatten sonra hala gaflete düşersek vay halimize. Birbirimize sahip çıkalım. Bu memleketin buna ihtiyacı var.”

UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ

Ardından kürsüye çıkan Kaymakam Mehmet Soğukpınar ise şöyle konuştu; “Askeri yapı içinde yuvalanmış FETÖ/PDY üyesi bir grup, 15 Temmuz 2016 günü Türk Milletini, demokrasisini ve milli iradeye karşı bir kalkışmada bulunmuştur. O gece milletimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine meydanlara akın ederek demokrasisine sahip çıkmış ve bu topraklarda demokrasinin ve egemenliğin yegâne sahibinin millet olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Ardından demokrasi nöbetleriyle ülkesine, devletine ve demokrasisine sahip çıktığını güçlü bir şekilde göstermiştir. Milletin silahının millete doğrultulduğu en sinsi en pervasız ve en büyük ihanet olan 15 Temmuz darbe girişimini unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız.”

ÇANAKKALE DESTANI YENİDEN YAZILDI

“15 Temmuz Türkiye’de bir milattır. Türk Milletinin ikinci kurtuluş savaşıdır. Karanlık bir girdaptan milletimizin cesareti ve ferasetiyle kurtulduğu gündür. 15 Temmuz’da yaşananlar bir asır önce Çanakkale’yi yedi düvele mezar eden ruhun ne kadar diri olduğunu göstermiştir. O gün ülkemiz kadınlarının her biri Nene Hatun oldular. Gençlerin her biri iman dolu göğüslerini siper ederek Ulubatlı Hasan oldular. O gece milletimiz Çanakkale destanını yeniden yazdı ve gösterdikleri unutulmaz direnişle bir kez daha tüm dünyayı kendisine hayran bıraktı. O gece milletimizin iradesi tankın gücünü yendi ve Türk Milleti silahla güç devşirmeye çalışan herkese büyük bir ders verdi.”

BAŞARAMAYACAKLAR

“Bu ülkenin evlatlarını hedef alanlar bilmeliler ki biz bu coğrafyayı kahramanlıklarla dolu bir mücadeleyle kendimize vatan kıldık. Yine böyle bir mücadeleyle müdafaa ediyoruz. Vatan topraklarımızın her bir karışı bizim namusumuzdur. Bizim milletimiz için şahadet onur ve ayrıcalıktır. Bu millet istiklaline ve istikbaline pranga vurdurmayacaktır. Türk Milleti korkmaz, yılmaz ve diz çökmez. Aziz milletimiz hiçbir zaman teröre boyun eğmeyecektir. Birliğimizi, dirliğimizi ve kardeşliğimizi bozmak isteyenler bilsinler ki başaramayacaklar. 15 Temmuz da canlarını veren ama ülkemizi vermeyen tüm şehitlerimizi, rahmetle ve minnetle anıyoruz.”

GECE BOYUNCA DEVAM EDECEK

Protokol konuşmalarının ardından Felah Turizm ve Korkmaz Fabrikası tarafından şehit ailelerinin Umre’ye gönderileceği açıklandı. Ardından ilçe imam hatipleri tarafından Kur’an-ı Kerim okundu ve İlçe Müftüsü Osman Zeki Yağcı tarafından hatim duası edildi. Program 15 Temmuz belgesel film gösterimi ve Cumhurbaşkanımızın hitapları ile gece boyunca devam edecek.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑