Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Kandıralı Vatandaş Her Gün Yaşlılar İçin Kilometrelerce Yol Kat Ediyor!

Kandıralı Günay Bayrak isimli vatandaş, evlerinden çıkamayan yaşlı vatandaşların alışverişini yaptı, faturalarını ödedi. Bayrak, bu gönüllü hizmetini ise kilometrelerce yol kat ederek, köylerdeki yaşlıların hanelerine kadar ulaşt?

27 Mart 2020 Saat: 16:34
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 7.273 kez okunmuştur

Kandıralı Vatandaş Her Gün Yaşlılar İçin Kilometrelerce Yol Kat Ediyor!
Kandıralı Vatandaş Her Gün Yaşlılar İçin Kilometrelerce Yol Kat Ediyor!

Tüm dünya, büyük bir felaketle boğuşuyor. Çin’den yayılan virüs, Türkiye’ye kadar ulaştı ve ülkemizde vaka sayısı gün geçtikçe hızla artıyor. Hükümet, bu konuda bir dizi önlem aldı. Bu önlemlerden biri de ölümcül risk grubunda olan 65 yaş ve üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağı getirilmesiydi. Kolluk kuvvetleri, zabıtalar, bildirmeleri halinde yaşlıların kapılarına kadar gidip ihtiyaçlarını karşılıyor. Yani yaşlıların alışverişini yapıyor. Bir de bunun yanı sıra gönüllü vatandaşlar var. Onlar da mahallelerindeki yaşlı insanların alışverişlerini yaparak duyarlılık örneği sergiliyor.

Sevinç Günay Bayrak da onlardan biri. Ancak Günay, diğer gönüllülerden biraz daha farklı. Çünkü o Kandıra’nın en ücra köşelerindeki köylere kadar, yakıtını kendi cebinden doldurduğu aracıyla giderek, yaşlıların ihtiyaçlarını karşılıyor. Yaşlı vatandaşların kendisini araması halinde ihtiyaçlarını Kandıra’nın merkezinden alarak kendilerine ulaştıran ve sadece aldığı ürünlerin parasını alan, yakıtını kendi cebinden harcayan Sevinç Günay Bayrak, bundan büyük bir keyif alıyor, mutluluk duyuyor.

22 Mart akşamı, sosyal medya hesabından, “Değerli büyüklerim 65 yaş üstü veya ihtiyacı olan tüm büyüklerim ve kardeşlerim, ilaç, un, şeker, gıda, fatura ödemeleri ve benzeri ihtiyaçlarınıza gönüllü hizmet verebiliriz. Tel no: 0536 941 25 24” şeklinde bir paylaşım yapan Bayrak, bu duyurusu sonrası kendisini arayan yaşlılara kilometrelerce öteden erzaklarını taşıdı. 30 kilometreyi bulan mesafeleri aşan ve hanelerin alışverişini yapan Bayrak, 25 Mart’ta yaşlılara olan gönüllü hizmetini fotoğraflarıyla paylaşarak, üzerine “Vefa, sevgide devamlılık demektir.

Bugün en mutlu günüm diyebilirim, ihtiyacı olan büyüklerimin pazardan eve ihtiyaçlarını karşıladık. Kolonya, meyve, sebze, ilaç... Büyüklerim ve ihtiyacı olanlara hizmete hazırız” dedi. Koronavirüs belli ki tüm dünyada insanları öldürse de Türkiye’de ilimizde insanlığı canlandırdı. Sevinç Günay Bayrak’ı, bu gönüllü hizmeti dolayısı ile kutlarız.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑