Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

"Kandıralı üretici tarımdan uzaklaştırılıyor"

Kandıra Ziraat Odası Başkanı Erdal Çetin, tarım alanlarının imara açılmasına tepki gösterdi.

28 Kasım 2020 Saat: 08:32
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.051 kez okunmuştur

"Kandıralı üretici tarımdan uzaklaştırılıyor"
"Kandıralı üretici tarımdan uzaklaştırılıyor"

Başkan Çetin'in, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklaması şu şekilde; "Kandıra’mızın geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olmaktan çıkmış arazi satışından olmaya başlamıştır. Özellikle Kocaeli ilimizin tarım alanı olarak gösterilen İstanbul gibi metropol bir şehrin arka bahçesi olan ilçemizde girdi maliyetlerinin tavan yapması çiftçilerimizin tarımdan kaçarak günü kurtarmanın yolu olarak elindeki bir tarlasını satıp geçimini sağlamaya çalışması kaçınılmaz bir durum haline gelmektedir. Bunun neticesinde  Kandıra tapu müdürlüğü ilçeler bazında ne acı ki ikinci ilçesi olmuştur. Belki de şu anda birincide olmuş bizim haberimiz olmamıştır.

ÜRETİCİ TARIMDAN UZAKLAŞIYOR

Pandemi döneminde tarımın önemi ön plâna çıktığı bu günlerde üreticilerimizin tarımdan uzaklaşmasını seyretmek gerçekten çok acı vermektedir. Bizler tarım alanları korunsun diye uğraş verirken malasef ülkemizde örneği olmayan, tarım alanlarında uygulanan yüzde beş imar izni Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yasal bir konumda değerlendirilmektedir. Bunun neticesinde tarım alanlarının talan edilmesine yol açmaktadır. Ne acıdır ki yıllarca söylemeye çalışıyoruz dinleyen yok. Anlatmaya çalışıyoruz muhatap alan yok yanlış olduğuna da inanan yok. Bu gidişle yerleşik alanlarda eski halindeki köylerimizde tarım ve hayvancılık yapmaya çalışan amacı bırakın para kazanmayı sadece ailesini geçindirmek olan köylü vatandaşlarımız kendi mahallesinde yabancı durumuna düşmeye başlayacaktır. Bununla birlikte tarım alanlarında yaptıkları konutların keyfini sürenler artık tarım yapanların hayvanından atığından hatta köpeğinin havlamasından rahatsız olduklarını söyleyip şikayette bulunmaktadırlar. Sanki buralarda konut yapanlar tarım ve hayvancılığın yapıldığını bugün öğrenmiş gibi haklı olduklarını savunmaktadırlar. Ayrıca bu gibi konutlara elektrik su altyapı hizmetleri çok daha çabuk olarak verilmektedir. Bu süreçte böyle giderse kimse ne tarım yapacak ne de hayvan yetiştirecek bir karış toprağa sahip olamayacaktır.

KAÇAK YAPI CENNETİ

İlçemiz sanayisi olmayan turizmi sadece üç ayda sınırlı olan tarımdan başka bir işin yapılamayacağı bilindiği halde kimse bu duruma dur demiyor sahip çıkmıyor seste çıkarmıyor. İlçemizin her platformda tarım ilçesi olduğunu söylemekle bu işler malesef olmaz. Kaldı ki yakında bazı bölgelerimizde başlayacak olan toplulaştırma çalışmalarında bu yapılar büyük sorun oluşturacağı kanısındayım. Uygulanan bu yanlışlıklardan dolayı ilçemiz kaçak yapı cenneti, konteyner çöplüğüne dönmektedir. İstegimiz, beklentimiz bir an önce önlemler alınmasıdır. Yoksa atı alan üsküdarı çoktan geçmiş olacaktır. Zaten geçti ama en azından elimizde kalan tarım alanlarını kurtarmış olup hala tarım ve hayvancılıktan ümidini kesmemiş olan çiftçilerimize yardım etmiş oluruz."

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑