Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Kandıralı muhtarlar Büyükşehir’e sitem etti

Kandıra Kırkarmut, Sinanlı Bilallı ve Döngelli Mahallesi muhtarları, uzun yıllardır yapılmayan köy yolları yüzünden Büyükşehir Belediyesi’ne sitem etti.

15 Temmuz 2014 Saat: 18:03
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 8.026 kez okunmuştur

Kandıralı muhtarlar Büyükşehir’e sitem etti
Kandıralı muhtarlar Büyükşehir’e sitem etti

Kandıra Kırkarmut Mahallesi Muhtarı Sami Şentürk, Sinanlı Bilallı Mahallesi Muhtarı Davut Başaran, Döngelli Mahallesi Muhtarı İsmail Fidan, gazetemizi ziyaret ederek köylerindeki eksiklikleri anlattı. Yaklaşık 5-6 yıl önce tamamlanan alt yapı çalışmalarının ardından hala üst yapı çalışmalarının başlamamasından yakınan muhtarlar, Büyükşehir Belediyesi’ni göreve davet etti. YOLLAR ÇUKUR İÇİNDE Kırkarmut Muhtarı Sami Şentürk, mahallelerindeki yolların çukur içerisinde olduğunu ve araçların yollarda güçlükle ilerlediğini belirtirken, mahalle sakinlerinin yazın tozdan kışın çamurdan bıktığını ve büyük ölçüde mağdur olduğunu ifade etti. Ayrıca tarla geçişlerinin ve su kanalların da yapılmadığını belirten Şentürk, bu sorunları yetkililere bildirmesine rağmen ilgilenenin olmadığını iddia etti.
MAHSÜLLER ZARAR GÖRÜYOR Sinanlı Bilallı Muhtarı Davut Başaran ise yetkililerin yıllar önce sıcak asfalt yapmak için söz verdiklerini ve üzerinden yaklaşık 6 yıl geçmesine rağmen hiçbir çalışma başlatmadıklarını iddia etti. Toz yüzünden köylünün mağdur olduğunu söyleyen Başaran, “Tozdan mahsüller zarar görüyor. Tarımla geçimini sağlayan köylü arazilerdeki toz yüzünden verim sağlayamadı. Biz muhtarlık vazifemizi yapıyoruz. Yetkilileri defalarca aradık, durumu bildirdik ama ne ilgilenen var ne de kontrol eden. Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin arada sırada mahalleleri gezip kontrol etmelerini ve eksikliklerimizin tamamlanmasını istiyoruz” dedi. GRUP YOL YAPILSIN Döngelli Muhtarı İsmail Fidan, Kandıra yolu ile mahalle arasında grup yol olması gerektiğinin altını çizdi. Döngelli, Gebeli, Küçükhasan mahalleleri ile Kandıra yolu arasına sıcak asfalt yapılarak grup yol yapılmasının birçok köyün ulaşım sorununu çözeceğini ifade eden Fidan, “Kandıra-İzmit yolu kilitlendiğinde bizim mahallemiz alternatif bir seçenek oluyor. Yolarımız bozuk olmasa bu yol daha çok tercih edilecek. Yolumuz sıcak asfalt yapılarak grup yol olduğunda Döngelli, Sinanlı Bilallı, Sucuali, Kırkarmut, Elmacık, Topluca, Sarıcaali, Sarıahmetler, Seyitaliler mahalleri bu hizmetten faydalanacak ve ulaşım büyük ölçüde rahatlayacak. Büyükşehir Belediyesi’nden sesimizi duymasını ve yollarımızın bir an önce yapılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑