Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Eğitim

Kandıralı çocuklar KO-MEK’i çok sevdi

Kandıralı ilkokul öğrencileri ziyaret ettikleri KO-MEK’te dikiş nakış yaptı, patates soydu, kuaförlüğün inceliklerini öğrendi

14 Kasım 2015 Saat: 17:40
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 6.865 kez okunmuştur

Kandıralı çocuklar KO-MEK’i çok sevdi
Kandıralı çocuklar KO-MEK’i çok sevdi

Kandıra Bozburun İlkokulu 4. sınıf öğrencileri, sınıf öğretmenleri Nejla Öner Altınoba öncülüğünde Kandıra KO-MEK kurs merkezini ziyaret etti. Okul Müdürü Alpaslan Muti’nin de katıldığı ziyarette öğrenciler, sosyal bilgiler dersi dahilinde bulunan “Milli Kültür Değerleri” konulu üniteyi KO-MEK’te verilen derslere katılarak işledi.

 

DİKİŞ NAKIŞ YAPTILAR

Öğrenciler önce dikiş nakış kursuna katılarak öğretmenlerinden ders hakkında bilgi aldı. Dikiş nakış işine oldukça meraklı olan çocuklar, büyüklerinden iğne ipliği alarak dikiş nakış yaptı. Derse erkek öğrencilerin daha hevesli olması ise dikkatlerden kaçmadı. Daha sonra kuaförlük sınıfına giren öğrenciler burada hem bu meslek hakkında bilgi aldı hem de saçlarını yaptırdı. İğne oyası ve bilgisayar sınıflarına da girerek derslere katılan çocuklar hem eğlendi hem de öğrendi. Son olarak Türk mutfağı sınıfına giren öğrenciler domates doğradı patates soydu. Öğle yemeğini KO-MEK kursiyerleri ile birlikte hazırlayan çocuklar daha sonra hazırladıkları yemekleri hep birlikte yedi.

 

BİLGİLERİNİ PEKİŞTİRDİLER

Çocukların ilgisinden memnun olan Kandıra Bozburun İlköğretim Okulu Müdürü Alpaslan Muti yaptığı açıklamada amaçlarının çocukların derslerde öğrendiklerini burada görerek pekiştirmeleri olduğunu ifade ederek, “Bu tür faaliyetler sayesinde çocuklar hem eğleniyor, hem de bilgiler zihinlerinde kalıcı oluyor’’ dedi. 4. sınıf öğretmeni Nejla Öner Altıoba ise konuşmasında Sosyal Bilgiler dersinde “Geçmişimizi öğreniyoruz kültürümüzü yaşatıyoruz” konulu ders için KO-MEK’i ziyaret ettiklerini ifade ederek, ziyaretin çok faydalı olduğunu belirtti. Sınıfta drama ederek konuları öğretmeye çalıştıklarını ifade eden Altınoba, KO-MEK sayesinde öğrencilerin bilgilerini daha da pekiştirdiğini belirtti.

 

KUAFÖRLÜK ZOR AMA EĞLENCELİ

KO-MEK kurslarına katılarak eğlenen öğrenciler, kursiyerlerin dikiş nakış yapmasını çok beğendiklerini ifade ederek, kuaförlüğün zor ve eğlenceli olduğunu belirttiler. Gün boyunca derslere katılarak eğlenen ve aynı zamanda öğrenen öğrencilerin mutluluğu ise gözlerinden okunuyordu.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑