Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Kandıra'daki Kıbrıs Gazilerine Övünç Madalyası

Kıbrıs Barış Harekatı Gazileri için, Kandıra Kaymakamlığı ve Kandıra Belediyesi tarafından düzenlenen törende Gazilere Övünç Madalyası ve Beratları takdim edildi.

11 Aralık 2019 Saat: 23:49
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.046 kez okunmuştur

Kandıra'daki Kıbrıs Gazilerine Övünç Madalyası
Kandıra'daki Kıbrıs Gazilerine Övünç Madalyası

Kandıra Namazgah Kültür Merkezinde düzenlenen gaziler ve ailelerinin onur konuğu olarak katıldığı törene; Kaymakam Mehmet Ünal, Garnizon Komutanı P. Albay Semih Koç, Belediye Başkanı Adnan Turan, Cumhuriyet Başsavcısı Emrah Karakoç, Jandarma Komutanı P. Yüzbaşı Hasan Dombaycı, İlçe Emniyet Müdürü Coşkun Kartal, İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Özkan, İlçe Müftüsü Osman Zeki Yağcı, Mal Müdürü Feride Aslan, Nüfus Müdürü Dursun Kaya Bıyıkçı, Ziraat Odası Başkanı Erdal Çetin, Türkiye Muhtarlar Derneği Kandıra Şube Başkanı Mustafa Satılmış ile çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törenle ilgili konuşan Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan; “Yavru Vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin kuruluşuna zemin hazırlayan Kıbrıs Barış harekâtında görev alan kahraman gazilerimize verilecek olan Milli Mücadele Madalyası Takdim Töreninde değerli gazilerimiz ile bir arada olmaktan onur duyuyorum. Bugün hala Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin hükmü şahsiyeti devam ediyorsa, Kuzey Kıbrıs semalarında bayraklarımız hala dalgalanıyorsa, bu değerli gazilerimizin sayesinde olmuştur. Bu sebeple harekâta katılarak şehit olanlara Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır dileyerek, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Umuyorum ki Kıbrıs’ta gerçekleştirilen destan, gelecek kuşaklar tarafından bir kahramanlık destanı olarak okunmaya devam edecektir. Bu vesileyle bugün hala hayatını devam ettiren Kıbrıs gazilerimize sevdikleri ile beraber sağlıklı ve huzurlu nice ömürler diliyor, Kıbrıs şehitlerimizi ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum.” dedi. 

Törende konuşan Kaymakam Mehmet Ünal, “Bugün bu topraklar üzerinde özgürce yaşıyorsak bunu şehit ve gazilerimize borçluyuz. Türkiye Cumhuriyeti devleti kendi sınır güvenliğini tehdit eden noktalara karşı Barış Pınarı Harekatı’nı başlatmıştı. Bu noktada önemli mesafeler alınmıştır. Geçmişte ihtiyaç olan bölgelere de ülkemiz ulaşmıştır. Ulaşmaya da devem edecektir. Geçmişte askerimiz Kore’ye gitmiş Türk bayrağını en şerei şekilde dalgalandırmıştır. Kıbrıs’a giderek de Kıbrıs Barış Harekatı’nda oradaki soydaşlarımız için savaşılmıştır. Burada birçok şehit ve gazilerimiz olmuştur. Bu uğurda mücadele içinde yer alan herkesi saygıyla anıyoruz. Onlara vefa borcumuz var. Onlar bizim için değerlidir. Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan ve madalyalarını almaya gelen gazilerimize ve şehitlerimizin alilerine madalyalarını vereceğiz. Bu madalya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bir armağanıdır” diye konuştu.

Törende, gaziler ve gazi yakınları duygu dolu anlar yaşarken, gazilerin protokol üyeleri tarafından Övünç madalyası ve beratlarını alması ve toplu fotoğraf çektirmesinin ardından tören sona erdi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑