Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Kandıra'da Halk Ekmek Satışları Başlıyor!

Nisan ayında 7 ilçede başlaması planlanan halk ekmek satışı koronavirüs engeline takıldı. Halk ekmek satış noktaları olan MOBO’ları üreten firma parça bulamayınca üretim yapamadı.

7 Mayıs 2020 Saat: 04:56
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.158 kez okunmuştur

Kandıra'da Halk Ekmek Satışları Başlıyor!
Kandıra'da Halk Ekmek Satışları Başlıyor!

Büyükşehir Belediyesi ve Fırıncılar Odası tarafından yapılan protokol ile halk ekmek olmayan ilçelere halk ekmek götürülmesi ile ilgili protokolde ilk olarak İzmit’e 15 noktada halk ekmek satışı başladı. Nisan ayında 7 ilçede daha başlaması beklenen halk ekmek satışı koronavirüs engeline takıldı. Büyükşehir’e halk ekmek MOBO’larını üreten fabrika MOBO’ları yaptığı parçaları bulamadığı için üretim yapamadı. Ancak son dönemdeyeniden malzeme bulmaya başlayan fabrika üretime başladı. Üretilen ilk MOBO’lar bu hafta Başiskele’de 5 nokta ardından Karamürsel’de 2 noktaya yerleştirilecek ve ekmek satışı başlayacak.

ŞUBAT AYINDA PLAN YAPILDI

Derince, Kartepe, Dilovası, Başiskele, Kandıra, Karamürsel ve Gölcük’te de Nisan ayında halk ekmek satışına geçilmesi planlandı. Ancak koronavirüs salgını nedeniyle bu çalışma gecikti. Halk ekmek satış noktaları için ilçelerde Büyükşehir Belediyesi ilçe belediyeler ve Fırıncılar odası ile yaptığı yer tespit çalışmaları Şubat ayının sonunda tamamlandı. Satış noktalarına yerleştirilen MOBO’lar için ihale yapıldı. Fırıncılar Odası ise 7 ilçede belirlenen noktalarda çalışacak işçilerin alımını yaptı ve satış için tüm hazırlıklarını yaptı.

5 NOKTAYA YERLEŞTİRİLECEK

Ancak firma koronaviras nedeniyle ithal edilen MOBO parçalarını bulamadı ve üretim yapamadı. Firma son günlerde yaşanan sıkıntıyı çözdü ve MOBO üretimine başladı. Üretilen MOBO’lar bu hafta Başiskele’de belirlenen 5 noktaya yerleştirilecek. Yeniköy Mahallesi, Bahçecik Yeşilkent Mahallesi, Barbaros Mahallesi, Yaylacık Mahallesi, Vezirçiiği Mahallesi’nde bulunan satış noktalarında MOBO’lar yerleştirildikten sonra elektrik bağlantısı da yapılacak. Bu çalışmanın ardından Fırıncılar Odası ekmek satışına başlayacak.

BAŞİSKELE’DEN SONRA KARAMÜRSEL

Başiskele’de MOBO’lar yerleştirildikten sonra Karamürsel’de Karamürsel Sahil Balık Adası önü ve Terminal içinde belirlenen iki noktaya MOBO yerleştirilecek. Böylece iki ilçede Ramazan ayı bitmeden halk ekmek satışı başlamış olacak. Derince, Dilovası, Kandıra. Kartepe, Gölcük ve İzmit’e yeni belirlenen iki noktaya ise kısa zamanda çalışma tamamlanacak. Şirketin ürettiği MOBO’ların her hafta bir ilçeye yerleştirilerek sürecin tamamlanması bekleniyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑