Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Kandıra sahillerine İmar Müjdesi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi nisan ayı meclis toplantısında Kandıra’yı yakından ilgilendiren iki önemli madde var.

11 Nisan 2018 Saat: 07:03
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 16.235 kez okunmuştur

Kandıra sahillerine İmar Müjdesi
Kandıra sahillerine İmar Müjdesi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi nisan ayı meclis toplantısı 12 Nisan Perşembe günü yapılacak. Her zamanki gibi 15.00’te başlayacak meclis toplantısında Kandıra’yı yakından ilgilendiren iki önemli madde var. Gündemin 96 ve 97. Maddeleri şöyle:

İLGİLİ MADDELER

96.İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nın, Kandıra Belediyesi, Babalı Mahallesi, F24.c.02.c-02.d-07.a-07.b-07.c08.a-08.d nazım imar planı paftaları, yaklaşık 178 hektarlık alanda hazırlanan ve Belediyemiz Meclisinin 11.01.2018 tarih ve 34 sayılı kararıyla onaylanan 1/5000 ölçekli nazım imar planına yasal askı süresi içerisinde yapılan itirazların değerlendirilmesi ile ilgili teklifi. 97.İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nın, Kandıra Belediyesi, Kefken ve Kurtyeri Mahalleleri, F24.d.10.a10.b-10.c-10.d nazım imar planı paftaları, yaklaşık 215 hektarlık alanda hazırlanan ve Belediyemiz Meclisinin 11.01.2018 tarih ve 35 sayılı kararıyla onaylanan 1/5000 ölçekli nazım imar planına yasal askı süresi içerisinde yapılan itirazların değerlendirilmesi ile ilgili teklifi. YAKLAŞIK 400 HEKTAR

Bilindiği gibi Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kandıra sahillerinde turizme uygun imar düzenlemelerini yapma yetkisini Büyükşehir Belediyesine vermiş, Büyükşehir de bu yetkiyi Kandıra Belediyesi ile birlikte kullanmaya başlamıştı. İşte o çalışmaların bir ürünü olan Babalı, Kefken ve Kurtyeri’nde yaklaşık 400 hektarlık alandaki nazım imar plan süreçleri tamamlandı. Büyükşehir meclisi bu ayki toplantısında yaklaşık bir aylık askı süresinde nazım imar planlarına gelen az sayıdaki itirazları da karara bağlayacak.

ÖZAK: SOSYAL DONATILARI BOL

Kandıra sahillerindeki imar planlarının daha önce sadece Cebeci ve kısmen Kerpe’de bulunduğunu hatırlatan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, “İmar planları bu bölgenin tarihinde ilk kez tamamlanmış oluyor. Kandıra Belediyesi ile de birlikte değerli bir plan çalışması yaptık. Yeni plan içinde sosyal donatılar, otoparklar, eğitim alanları, oteller, ticaret merkezleri, konut alanları var. Orta yoğunluklu sosyal donatıları bol bir plan bu. Bu tarihten sonra inşallah “Turizm kenti Kandıra” ifadesi daha çok ete kemiğe bürünecek, Kandıra’nın yıldızı daha çok parlayacak” değerlendirmesini yaptı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑