Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Kültür

Kandıra’nın ilk müzesi için imzalar atıldı

Kandıra’nın köklü ailelerinden Yelkencioğlu Ailesi, 1870-1880 yılları arasında inşa edildiği tahmin edilen konaklarını müze yapılması için 100 yıllığına bedelsiz olarak Kandıra Belediyesi’ne tahsis etti.

16 Mart 2016 Saat: 15:55
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.752 kez okunmuştur

Kandıra’nın ilk müzesi için imzalar atıldı
Kandıra’nın ilk müzesi için imzalar atıldı

Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, Çarşı Mahallesi Hamam Sokak'ta bulunan Yelkencioğlu ailesine ait konağın tahsisi ile ilgili görüşmeleri tamamlayarak Kandıra’nın tarih ve kültür zenginliklerini ile etnografik özelliklerini sergileyecek bir müze mekânı oluşturacaklarının müjdesini verdi. Gerekli araştırma ve çalışmaların yapılmasının ardından tarihi ahşap ev ve bahçe, müze olarak Niyazi Yelkencioğlu, Belma Yelkencioğlu Sabuncuoğlu ve Teoman Yelkencioğlu ailesi tarafından Kandıra Belediyesine 100 yıl boyunca bedelsiz olarak tahsis edildi. Protokol imzalarının atılmasının ardından Yelkencioğlu Ailesi ile birlikte konakta inceleme yapan Başkan Köken, konağın anahtarını teslim aldı.

RESTORASYON YAPILACAK

Kandıra’nın önemli ailelerinden Yelkencioğlu ailesine ait olan ve 1870-1880 yılları arasında inşa edildiği tahmin edilen tescilli konak için harekete geçen Başkan Köken, Kandıra için büyük önem arz eden bu konağın müze olarak kullanılmasına vesile olan Yelkencioğlu ailesine teşekkür etti. Kandıra Belediyesi’ne bedelsiz olarak tahsis edilen konağın önümüzdeki aylarda restorasyon uygulamalarının başlayacağını söyleyen Başkan Köken, yapının üç katlı olup, zemin katta; idari ofis, sergi holü ve kafeterya, birinci katta; atölyeler, sergi holü ve çok amaçlı kullanılacak teras, ikinci katta ise sergi holü, konuk odası ve özel amaçlı kullanılacak odalar bulunacağını ifade etti.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑