Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Kandıra kırsal turizmin temellerini atıyor

Kandıra’nın kalkınması için atılan adımlara bir yenisi daha ekleniyor. Kandıra Belediyesi ilçenin tamamının kalkındırılması amacıyla kırsal turizm imkanlarını harekete geçirmeye hazırlanıyor.

1 Mart 2021 Saat: 23:45
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.893 kez okunmuştur

Kandıra kırsal turizmin temellerini atıyor
Kandıra kırsal turizmin temellerini atıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık'ya Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, Muhtarlıklar Dairesi Başkanı Numan Balaban, Kandıra Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Dursun, KBB Turizm ve Doğal Yaşam Alanları Şube Müdürü Ömer Bahadır Özyılmaz, Kırsal Hizmetler Şube Müdürü Dağhan Çelebi, Tarımsal Hizmetler Şube Müdürü Temel Fidan, Sekapark A.Ş. Genel Müdürü Bayram Karakuş, Kandıra İsu Şube Müdürü Hakan Kocatürk,Turizm Şehir Plancısı Emir Drahşan’ın katılımıyla Duraçalı Mahallesi Muhtarı Lütfi Erbay, Kerpe Mahallesi Muhtarı Adnan Dursun, Kurtyeri Mahallesi Muhtarı Hasan Bahadıroğlu, Esentepe Mahallesi Muhtarı Nuri Er ve vatandaşlar eşlik etti.

SÜRECE KATKI İÇİN SAHAYA İNDİLER

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık ve beraberindekiler, Kandıra kültürünü yok etmeden, bölgeye zarar vermeden tüm yerli unsurların turizm faaliyetlerinden yararlanması amacıyla Duraçalı, Kerpe, Kurtyeri ve Esentepe mahallelerinde incelemelerde bulundu. Çalışmayla yerel ürünler ve doğal yaşamın, ilçe turizmine katkı sağlaması hedefleniyor.

TURAN: TATİL KAVRAMI DEĞİŞTİ

Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, gazetecilere yaptığı açıklamada, son dönemde tatil kavramı içeriğinin değiştiğini belirterek, insanların artık tatili sadece denize girmek ve eğlenmek olarak görmediğini söyledi. İnsanların bunların yanında doğayı keşfetmek, yerel kültürleri tanımak ve bölgedeki insanları tanımak istediğini ifade eden Turan, "Bu anlamda kırsal turizme hak ettiği önemin verilmesi gerekiyor. İlçemizde güzel kırsal alanlarımız var. Hemşehrilerimizi bilinçlendirmek ve öncülük etmek suretiyle kırsal değerlere sahip çıkmalıyız. İlçemizde kırsal turizme iç ve dış talebi artırmak istiyoruz." diye konuştu.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑