Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Kandıra Kent Meydanı, proje onaylandı!

Bir buçuk yıldır beklenen 30 bin dönümlük Kandıra Kent Meydanı Projesi için gerekli imar değişikliğiyle Büyükşehir Meclisi’nde onaylandı

15 Kasım 2018 Saat: 16:51
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.182 kez okunmuştur

Kandıra Kent Meydanı, proje onaylandı!
Kandıra Kent Meydanı, proje onaylandı!

Büyükşehir Belediye Meclisi Leyla Atakan Kültür Merkezi Dr. Şefik Postalcıoğlu Konferans Salonu’nda bugün gerçekleşti. 110 maddenin görüşülüp, karara bağlandığı meclise Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu rahatsızlığı nedeniyle katılamadı. Meclise; Başkan Vekili Zekeriya Özak başkanlık etti. Meclis öncesinde Büyükşehir Genel Sekreteri İlhan Bayram, geçen ay gerçekleşen Kartepe Zirvesi’yle alakalı kısa bir sunum gerçekleştirdi.

KENT KONUT’A DEVREDİLDİ

Gebze Kirazpınar Mahallesi sınırlarında bulunan 84 bin 234 metrekarelik orman alanının (eski taşocağı) depolama alanı olarak kullanılması için Kent Konut’a devredilmesiyle ilgili madde ve Karamürsel, Kandıra (Kefken) ilçelerinde kafeterya, çay ocağı, büfelerin kiraya verilmesiyle ilgili komisyon raporları görüşüldü. Muhalefet şerhi olmasına rağmen gerekli maddeler oy çokluğuyla kabul edildi.

KÖRFEZ’DE 4 CADDEYE PARKOMAT KONACAK

Körfez’de bulunan Cahit Zarifoğlu, Ağadere, Tuğrul ve Mehmet Akif Ersoy Caddeleri’nde parkomat uygulamasıyla ilgili madde kabul edildi. Kararın alınmasıyla hemen uygulanmaya başlanacak parkomatlar Belde A.Ş’ye tahsis edildi. Konuyla alakalı Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, “Bu caddelerde ciddi anlamda park sıkıntısı yaşanıyor. Özellikle esna¢arımızın talebi bu yönde oldu. En azından esna¢arın dükkan önleri boş kalsın diye bu caddelerin ücretli park yeri olmasını istedik” dedi.

DEĞİRMENDERE’YE OTOPARK YAPILIYOR

Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait, Değirmendere’de 2 bin 612 metrekarelik alana, katlı otopark ve pazar yeri yapılmak üzere Gölcük Belediyesi’ne 10 yıl süreyle bedelsiz olarak tahsis edildi.

KOCAELİ’NİN DE İMZASI OLACAK

Büyükşehir Belediyesi’nin Küresel Belediye Başkanları İklim ve Enerji Sözleşmesiyle ilgili komisyon raporu görüşülecek. 220 milyon insanı kapsayan, 6 bin 805 yerel yönetimin taraf olduğu, dünyada sera gazı emisyonlarının azaltılmasına yönelik karar alınması da görüşülecek. Sadece Türkiye için değil tüm dünyayı ilgilendiren böylesi önemli bir konuda, meclisten çıkan oy birliğiyle Kocaeli’nin de imzası olacak. Yetimlerin toplumla entegre edilmesi, ruh ve beden sağlığı bütünlüğü içerisinde toplumda gelişmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi’nin, “Yetim Vakfı Esenlik Durakları” projesi çerçevesinde, İHH Kocaeli İnsani Yardım Derneği ile imzalayacağı işbirliği protokolü oy birliğiyle kullanıldı.

KURUÇEŞME MEZARLIĞI BÜYÜYECEK

Büyükşehir Belediyesi’nin İzmit Belediyesi ile ortak olarak İzmit Yenidoğan Mahallesi’nde Kapalı Pazar Yeri yapılmasıyla ilgili imar planı değişikliği görüşüldü ve oy birliğiyle kabul edildi. Mecliste aynı zamanda kapasitesi dolmak üzere olan Kuruçeşme Mezarlığı’nın büyütülmesi ile ilgili hazırlanan komisyon raporları görüşüldü.

KANDIRA’YA KENT MEYDANI YAPILIYOR

Kandıra Merkezi Akdurak Mahallesi’nde mevcut Belediye binasının da bulunduğu 30 bin metrekare büyüklüğündeki alanda Kandıra Kent Meydanı Projesi’nin yapılmasıyla ilgili imar planı değişikliği komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi. Meydanın yapılmasında böylece engel teşkil eden bir durum ortada kalmadı. O bölgede bulunan 25 dükkan için yeni yer gösterilmesi ya da kamulaştırılması noktasında meydan için çalışmalar hemen başlayacak.

TEMASSIZ KART UYGULAMASI OLSUN

Meclise önerge veren CHP Meclis Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir, 65 yaş üstü ücretsiz seyahat eden yolcuların durumunu dile getirdi. Bazı otobüs şoförlerinin yaşlıları otobüse almadığına değinen Taşdemir, “Ücretsiz kartlara kişi başına kontör yüklenmeli. Temassız kartlar ülkenin her yerinde kullanıyorken, çipli kartlarında bu formata uydurulup, ülkenin her yanında kullanmalı” diyerek vatandaşın sıkıntısız seyahat etmeleri gerekli çalışmanın yapılmasını talep etti.

ÜCRETSİZ YOLCULARA EK ÖDEME DESTEĞİ

Aynı zamanda Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Oda Başkanı Mustafa Kurt da meclise toplu taşıma ile ilgili bir önerge verdi. 65 yaş üstü ve diğer ücretsiz yolculuk yapan vatandaşlar için otobüs başına her ay bin TL ödeme yapılıyor. Önergede bu ücrete destek bir ödeme yapılması talep edildi. Önerge meclis gündemine alınarak, gerekli çalışmalar yapılması noktasında komisyona devredildi. Özak, “Toplu taşımacıların uzun zamandır şikayet ettiği bir konuydu bu. Daha fazla yolcu taşıdıklarını belirtip, arada fark olduğunu dile getirdiler. Bu farkın Büyükşehir Belediyesi’nin kasasından ödenmesiyle alakalı bir çalışma yapacağız” dedi.

HALKEVİ BİNASI NE ZAMAN YENİLECEK?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı meclisinde, CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, restore edileceği söylenen İzmit Halkevi binasını sordu. Taşdemir, “Cumhuriyet dönemi sembol yapılarından olan İzmit Halkevi binası bakımsız bir halde olup adeta yıkılmaya terk edilmiştir. İzmit Halkevi binasının restorasyonu konusunda bu güne kadar pek çok şey konuşuldu ama somut hiçbir adım atılmadı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak İzmit Halkevinin yıkılışını seyredecek misiniz? Bu konuda Kocaeli halkına bir müjdeniz var mı?” sorularını yöneltti. Konuyla alakalı Özak, “Mülkiyeti bize ait değil. Bir mimar olarak söylüyorum kent açısında çok önemli bir yapı. Çalışmalar valiliğimiz tarafından yürütülüyor. Çalışmalar Anıtlar Kurulu’nda” yanıtını verdi

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑