Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Kandıra duble yol ihalesi iptal edilecek!

Kandıra duble yol ihalesini alan firma geçtiğimiz günlerde bakanlığa başvurarak, ‘İşi yapamıyorum. İhaleyi feshedin’ dedi

10 Temmuz 2019 Saat: 02:15
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 6.738 kez okunmuştur

Kandıra duble yol ihalesi iptal edilecek!
Kandıra duble yol ihalesi iptal edilecek!

Yıllardır yapımı için tarihler verilen ve kazaların eksik olmadığı Kandıra – İzmit arası duble yolunun temeli 19 Kasım 2016’da atıldı. Henüz net bir ilerleme yaşanmayan İzmit-Kandıra Yolu’nun 2020’de bitirileceğini iddia eden bakanlığın cevabında şu ifadeler yer aldı; “2015 yılında ihalesi yapılan Kandıra yolu yapım işindeki ihale sürecinin itirazlar sonucu uzaması nedeniyle bu süreç 12 Mayıs 2016’da tamamlanmış ve 19 Kasım 2016 tarihinde işe başlanmıştır. Yatırım programına göre iş bitim tarihi 2021 olan 41 km uzunluğundaki projede bugüne kadar 4 kilometre uzunluğundaki otogar köprülü kavşağı ana gövdesi bitirilmiş, Kandıra Cezaevi veryantında sanat yapıları tamamlanmıştır. İşin 2020 yılı sonundan tamamlanması planlanmaktadır.”

KANDIRA YOLUNU BİMER'E DE ŞİKAYET ETTİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı’nın cevabıyla yetinmeyen Haydar Akar konuyu BİMER’e de iletti. BİMER inceleme sonrasında Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü’nün cevabını Akar’a sundu. Karayolları yolun 2019 sonunda bitirileceğini ifade ederek şu açıklamayı yaptı; “Genel Müdürlüğümüzce ihalesi yapılan ve Bölge Müdürlüğümüz kontrollüğünde yapımı devam eden ‘İzmit (TEM Otogar (K1) Köprülü Kavşağı Dahil) - Kandıra Yolu Km: (0+000) – (3+200) ve Km: (0+000) –( 37+418) Kesimlerinin Yapımı İşi’ ne 04.03.2016 tarihinde işe başlama ve iş yeri teslimi yapılmıştır. Kamulaştırma ve proje çalışmaları devam etmekte olup, yolun 2019 yılı sonunda bitirilmesi planlanmaktadır.”

480 KAZADA 18 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

İzmit-Kandıra arasında yer alan tek şeritli yolda 2015 yılında 146, 2016 yılında 159, 2017 yılında ise 175 trafik kazası meydana geldi. Toplam 480 kazanın yaşandığı yolda bu 3 yıl içerisinde 18 kişi hayatını kaybetti. 2018 verileri henüz toplanmadı. Son olarak geçtiğimiz ay Kandıra yolunda meydana gelen kazada 2 aile parçalanmış, 2 kişi ölmüş, 2’si çocuk 4 kişi yaralanmıştı.

İHALE İPTAL EDİLECEK VE DAHA SONRA YENİ BİR İHALE YAPILACAK

Ak Parti Kocaeli Milletvekili Sami Çakır, Kandıra yolunda çalışmaların neden ilerlemediğini bu sözlerle açıkladı. “Müteahhit, ‘ben yapamayacağım’ diyor. İhalenin feshedilmesini istiyor. Ancak henüz ihale feshi gerçekleştirilmedi. İhale iptal edilecek ve daha sonra yeni bir ihale yapılacak. Bu konuda bakan yardımcılarıyla irtibata geçtim, hızlandırılmasını istedim. Anladığım kadarıyla Kuzey Marmara Otoyolu’nun çıkış kavşağı bekleniyor bu iş için. Bu doğru değil. İşin hızlanması için Ankara’da çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑