Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Siyaset

Kandıra’dan, Ankara’ya yerli tohum Gönderdiler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın destekleriyle başlatılan “Milli Tarım” projesine katkı sağlamak amacıyla Kandıra’dan, Ankara’ya yerli tohum gönderildi.

1 Ağustos 2018 Saat: 02:03
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 6.067 kez okunmuştur

Kandıra’dan, Ankara’ya yerli tohum Gönderdiler
Kandıra’dan, Ankara’ya yerli tohum Gönderdiler

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Millî Tarım Projesi kapsamında başlatılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın başında olduğu ve ülke genelinde hızla yayılan projeye destek çığ gibi büyüyor.

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava

EROL ÖLMEZ DUYURDU
AK Parti Kandıra İlçe başkanı Erol Ölmez, gönderilen tohumların üretime alındığını sosyal medya hesabından duyurmuştu. Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan ve yerli tohum için İlçede büyük mücadeleler veren AK Parti Kandıra İlçe başkanı Erol Ölmez şunları söyledi, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin başında olduğu ve gerçekten büyük destekleriyle işleyen “Milli Tohum” projesine katkı ve destek sunmak için bölge halkımızla sürekli içi içe çalışmalar yapıyoruz.

Görüntünün olası içeriği: 9 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar, çim, gökyüzü, açık hava ve doğa

‘ATA TOHUMLARI GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR’
Yaklaşık 40 küsür çeşitli yerli ve milli tohuma ulaştık. Bu tohumları öncelikle incelenmesi için Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) e gönderiyoruz burada araştırılan ve çeşitli testlerden geçen tohumlarımız tescillenirse patenti alınarak Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) tarafından üretime alınacak. Türkiye’de bulunan ata tohumları gün yüzüne çıkarak üretime geçiriyor.Sn Emine Erdoğan Hanımefendinin dediği gibi “Toprak ve tohum birbirinin ayrılmaz parçasıdır. Tohum toprağa emanettir, her ikisi de milli servetimizdir. Bu bilinci ne kadar yaygınlaştırır, ata tohumlarımıza ne kadar sahip çıkarsak yeni nesillerin geleceğini de o kadar garanti altına almış oluruz.” dedi

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar

KANDIRA BİBERİ TESCİLLENDİ
Sucuali Mahallesi’nde ikamet eden İlyas Alak ve Sinanlı Bilalli Mahallesi’nde ikamet eden Hatice Efe Hanımefendi Tarafından günümüze kadar saklanan Kandıra’nın meşhur yerli sivri biber, sivri kıl biber ve salçalık biber tohumları AK Parti milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu aracılığıyla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a ulaştırıldık.Sn Vekilimiz ile bu üreticilerimize bir ziyaret gerçekleştirdik.Kendilerine şükranlarımızı sunduk. Kandıra biberi olarak artık tescilli ve patentli yerli ve milli ürünümüz oldu. Bölgemizde araştırmalarımız devam ediyor daha fazla yerli ve milli ata tohumuna ulaşarak tescilletmek istiyor Kandıra’mıza katkı sunmak markalaştırmak istiyoruz” diye konuştu.

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, ayakta duran insanlar, bulut, gökyüzü, açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta, ağaç, kalabalık, gökyüzü ve açık hava

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑