Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

“Kandıra’da seracılık artmalı”

Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi Kandıra Satış Mağazası Yetkilisi Adnan Yaşa, Kandıra’da seracılığın artması gerektiğini söyledi.

11 Temmuz 2019 Saat: 22:24
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.082 kez okunmuştur

“Kandıra’da seracılık artmalı”
“Kandıra’da seracılık artmalı”

Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi Kandıra Satış Mağazası Yetkilisi ziraatçı ve iktisatçı Adnan Yaşa, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan ve Kandıra Ziraat Odası Başkanı Erdal Çetin’i Burhanlı Mahallesi’nde kurdukları serada ağırladı. Ziyarette ilçenin tarım ve hayvancılık konusunda istişareler edildi.

TARIMDA BAŞARILI OLMAK ZORUNDAYIZ

Kandıra’da seracılığın artması gerektiğini söyleyen Yaşa, “Bilindiği üzere Kandıra Tarım ve Hayvancılık, turizm anlamında faaliyet gösteren güzel bir ilçemizdir. Turizm 2 ay gibi bir kısa dönem olduğu için dezavantaj gözükse de aslında eko tarım ile birleştirip tarım ile turizmi ayrılmaz bir ikili yapabiliriz. Tarım ve Hayvancılık konusunda çok fazla problemler olsa da tarımda başarılı olmak zorundayız. Önümüzdeki 5 yıl boyunca Türkiye’de gıda sorunu yaşanacağına inananlardanım. Kırsal kesimde 40 yaşın altında yaşayan genç nüfus yok. Tüm bu negatifliğin içinde profesyonelce ve bilinçli tarım yaparak minimum yerden maksimum verim almak için Kandıra’mıza sera kurulumlarımızı hızlandırmalıyız” dedi.

3 BİN 700 METREKARELİK SERA

Kandıra’nın sera anlamında avantajlı bir coğrafi yapıya sahip olduğunu kaydeden Yaşa,“Örneğin Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi Kandıra Satış Mağazası olarak Kandıra ÇalköyBurhanlı mahallesinde 3 bin 700 metrekare sera kurduk. Başarılıda oldu. 9 yıl burada üreticimiz faaliyet gösterecek. Değişim anlamında önemli bir adımdır bu. Şu an hıyar hasadımız başladı. 10 gün sonra biber ve 20 gün sonra da domates yetişecektir. İnşallah Kandıra için bu başarılı bir adım olur.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑