Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Sağlık

Kandıra’da organ bağışının önemi anlatıldı

Kandıra İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Ali Uğur Kaynakçı, Organ Bağışı Haftası nedeniyle Kandıra Kredi Yurtlar Kurumu’nda kalan öğrencilere seminer verdi

14 Kasım 2015 Saat: 17:30
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 7.669 kez okunmuştur

Kandıra’da organ bağışının önemi anlatıldı
Kandıra’da organ bağışının önemi anlatıldı

Kandıra Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Organ Bağışı Haftası dolayısıyla Kandıra Kredi Yurtlar Kurumu öğrencilerine bilgilendirme programı düzenlendi. Konuyla ilgili olarak Kandıra İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Ali Uğur Kaynakçı’nın sunum yaptığı programda, şu an ülkemizde 65 bin kişinin böbrek yetmezliği hastası olduğu, 2016 yılında bu sayının 100 bin kişiyi geçebileceğini aktarılarak organ bağışının önemine dikkat çekildi.

 

FARKINDALIK ARTMALI

20 bini aşkın kişinin hayatlarını devam ettirmek için organ nakline ihtiyaç duyduğunu söyleyen Kaynakçı, “Özellikle kalp ve karaciğer nakli bekleyen hastaların uygun ve yeterli verici olmaması nedeniyle kısa süre içinde hayatlarını kaybettiği ülkemizde, yine şeker hastalığı, hipertansiyon gibi kronik hastalıkların sonucunda oluşan özellikle böbrek yetmezliği her geçen gün artan vaka sayısı ile ülkemiz için kanayan bir yaradır. Bu bağlamda tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de organ bağışının önemiyle ilgili farkındalık çalışmaları gerçekleştiriliyor. Amacımız organ bağışçı sayısının daha da yükseltilerek hastalara en kısa zamanda organ ve doku naklinin gerçekleştirilmesinin sağlanmasına katkıda bulunmak” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑