Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Eğitim

Kandıra’da hayvancılık eğitimleri sürüyor

Kandıra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ilçe genelinde hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara verdiği eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.

10 Ocak 2016 Saat: 09:07
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.426 kez okunmuştur

Kandıra’da hayvancılık eğitimleri sürüyor
Kandıra’da hayvancılık eğitimleri sürüyor

Kandıra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde görevli Veteriner Hekim Ercan Aydın ve Veteriner Hekim Mehmet Ali Bülbül tarafından önceki akşam Topluca Mahallesi’nde hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara eğitim sunumu yapıldı. Topluca Mahallesi’nde gerçekleşen eğitim programına Kırkarmut ve Sarıahmetler mahalleleri olmak üzere civar mahalleler de hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar katılım sağladı. Ayrıca programda Kandıra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Basri Uslu, Kocaeli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cemil Gülfem ve Sorumlu Müdürü Veteriner Hekim Lütfüye Evkaya,  sivil toplum örgütleri ve muhtarlar da hazır bulundu.

ÖNEMLİ VE PRATİK BİLGİLER AKTARILDI

Sunumda hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara hayvan yetiştiriciliği hakkında bilmesi gereken konular hakkında, buzağı ölümlerinin nedeni, suni tohumlamanın faydaları, suni tohumlamada dikkat edilmesi gereken kriterler, açık-kapalı ahır sistemi, hayvan hastalıkları ve hayvan hastalıklarından korunma yöntemleri hakkında bilgilendirilme yapıldı. Veteriner Hekim Ercan Aydın ve Mehmet Ali Bülbül, Kandıra’da çoğu halkın geçim kaynağının hayvancılık olduğu için eğitim içeriğinin vatandaşlar için çok önemli ve pratik bilgileri içerdiğini belirterek, hayvan yetiştiriciliğinde yapılan hataların asgariye indirilmesi için bu programların hazırlandığını ve çeşitli mahallelerde devam edeceğini ifade etti. Kandıra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Basri Uslu ise programda emeği geçen ilçe personeline teşekkür ederek, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar için farklı projeler üretmeye devam edeceklerini kaydetti.

       

YORUMLAR

 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere 2 yorum yapılmıştır
ZOOTEKNİST 11.01.2016 22:58
Sevgili ilçe tarım müdürümü ve eğitim veren atkadaşlarımı canı gönülden kutluyor eğitimlerin artarak devam etmesini temenni ediyorum. Çünkü Kandıranın buna ihtiyacı vardı. Eğitimin göstermelik değil genişletilerek yapılmasını arzuluyorum sevgilerimle...
mehmet 10.01.2016 15:28
çok güzel bir çalışma.faydalıoacağını düşünüyorum
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑