Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Kandıra’da 8 mahalle altyapıya kavuşuyor

İSU Genel Müdürlüğü, Kocaeli’de yaz turizminin önemli merkezlerinden biri olan Kandıra ilçesinin, kırsal bölgelerini sağlıklı ve modern altyapıya kavuşturmak için başlattığı yatırımlar hız kesmeden devam ediyor.

2 Kasım 2018 Saat: 15:57
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.682 kez okunmuştur

Kandıra’da 8 mahalle altyapıya kavuşuyor
Kandıra’da 8 mahalle altyapıya kavuşuyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Kocaeli’de yaz turizminin önemli merkezlerinden biri olan Kandıra ilçesinin, kırsal bölgelerini sağlıklı ve modern altyapıya kavuşturmak için başlattığı yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Kurum, ilçeye bağlı 8 ayrı mahalle için projelendirdiği, toplam 53 km uzunluğundaki altyapı hattının 46 km’sini tamamladı.

KANDIRA’NIN KADERİNİ DEĞİŞTİREN YATIRIMLAR

Sağlıklı içme suyu, atık su ve yağmursuyu altyapı hattının yanı sıra atık su arıtma tesisleri ile Kocaeli’nin çehresini değiştiren İSU Genel Müdürlüğü, gerek şehir merkezleri gerekse kırsal yerleşim bölgelerindeki vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek için başlattığı altyapı yatırımları ile büyük başarılara imza atıyor. Bu hizmet yarışında önemli bir paya sahip ilçelerin başında Kandıra yer alıyor. Kurum, Kandıra’da yaptığı Namazgah Barajı ile içme suyunda bölgenin kaderini değiştirdi. İşlettiği iki adet ileri ve 4 adet modüler atık su arıtma tesisi ile çevreyi ve Karadeniz sahillerini kirlilikten arındırdı. Altyapısı olmayan bölge kalmaması için yatırım programına aldığı yerlerde hız kesmeden çalışmalarına devam eden İSU, Kandıra ilçesine bağlı; Pınarlı, Sarıahmetler, Orhan, Yağcılar, Avdan, Kurtyeri, Pınar Düzü ve Topluca mahallelerini sağlıklı altyapıya kavuşturuyor.

4 MAHALLEDE ALTYAPI TAMAMLANDI

Bu yılın başında başlayan projede, devam eden imalatlarda Yağcılar’da 9.8 kilometre (km) uzunluğunda içme suyu ve kanalizasyon; Pınarlı’da 12 km uzunluğunda içme suyu ve kanalizasyon; Sarıahmetler’de 5.2 km uzunluğunda kanalizasyon; Pınar Düzü’nde 600 metre kanalizasyon; Avdan’da 5.7 km uzunluğunda içme suyu ve kanalizasyon; Kurtyeri’nde 10.95 km uzunluğunda içme suyu ve kanalizasyon; Topluca mahallesinde 1.5 km uzunluğunda kanalizasyon olmak üzere toplam 46 km uzunluğunda altyapı hattı tamamlandı. Yapılan çalışmalarda Yağcılar, Pınarlı Sarıahmetler ve Pınar Düzü mahallelerinde boru döşeme çalışmaları bitirildi. Abone ve şebeke bağlantıları ile ilgili çalışmalar devam ediyor.

4 MAHALLEDE ÇALIŞMA SÜRÜYOR

Toplam 53 km uzunluğunda altyapı hattının yapılacağı projenin; Orhan, Avdan, Kurtyeri ve Topluca mahallelerinde boru döşeme çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki aylarda tamamlanması planlanan proje ile birlikte Kandıra ilçesindeki 8 mahalle, arıtılmış sağlıklı içme suyu ve kanalizasyon altyapısına kavuşmuş olacak. İSU’nun çalışmalarını tamamlamasının ardından, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan üstyapı düzenlemesiyle birlikte söz konusu mahallelerde yaşayan vatandaşların yaşam kalitesi daha da yükselecek. Her zaman vatandaş odaklı yatırımlar yapan ve vatandaşların konforunu düşünerek hareket eden Kurum, yaptığı birbirinden önemli yatırımlar ile hizmetlerini hız kesmeden sürdürme noktasında çalışmalarına devam ediyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑