Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Eğitim

Kandıra’da 34 okulda yüzyüze eğitim başlıyor

Kandıra'da birleştirilmiş sınıflı ilkokullar, anaokulları, köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki toplam 34 okulda yüzyüze eğitim başlıyor.

21 Şubat 2021 Saat: 23:41
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 5.426 kez okunmuştur

Kandıra’da 34 okulda yüzyüze eğitim başlıyor
Kandıra’da 34 okulda yüzyüze eğitim başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nın birleştirilmiş sınıflı ilkokullar, anaokulları, köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki okulların 15 Şubat 2021 tarihinde, özel eğitim uygulama okulları, ilkokullarının tüm kademeleri, ortaokullarının 8. sınıfları ve liselerin 12. sınıflarının seyreltilmiş öğrenci sayısı ile 1 Mart 2021 tarihinde eğitime başlayacağı kararlaştırıldı. Bu doğrultuda Kandıra'da 34 okulun 15 Şubat Pazartesi itibariyle tüm kademeleri ile tam gün olarak eğitime başlaması planlanıyordu ancak yoğun kar yağışı nedeniyle okulların açılışı ertelendi.  

SOSYAL MESAFE UYGULANACAK

Kar tatilinin ardından Bakanlığın yazısı, Valiliğin onayı, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün denetimleri sonucu açılacak olan okullar, “Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu” uyarınca tüm alanlarda öğrenciler arasında 1-1,5 metre sosyal mesafe uygulanacak şekilde planlama yapılarak eğitime hazırlandı. Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Standartları Enstitüsü arasındaki işbirliği ile belirlenen standartlara uygun olarak ilçedeki tüm okulların "Okulum Temiz" belgesi aldığı ve okulların açılmasının uygunluğu görüldü. 

İŞTE AÇILAN OKULLAR 

İl Hıfzısıhha Kurulu kararı ile 15 Şubat 2021 tarihinde Kandıra’da açılması kararlaştırılan okullar şunlar; Adalet Anaokulu, Selma Orhon Atameriç Anaokulu, Perihan Ahsen Akalın Anaokulu, Kocakaymaz Yunus Emre İlk/Ortaokulu, Seyitaliler Atatürk İlk/Ortaokulu, Kaymaz Araman İlk/Ortaokulu, Kırkarmut Şh.Ahsen Budak İlkokulu, Bozburun İlk/Ortaokulu, Yusufça Şh. İrfan Yaman İlk/Ortaokulu, Özbey İlk/Ortaokulu, Karaagaç İlk/Ortaokulu, AKV Ballar İlk/Ortaokulu, Çamkonak İlkokulu, Kefken Şh.Oğuz Kır İlk/Ortaokulu, Kefken İmam Hatip Ortaokulu, AKV Bağırganlı İlk/Ortaokulu, Safalı İlk/Ortaokulu, Çerçili Sefa Sirmen İlk/Ortaokulu, Akçaova İlk/Ortaokulu, Eğercili Namık Kemal İlk/Ortaokulu. 

DİĞER OKULLAR 1 MART’TA 

1 Mart 2021 tarihi itibariyle diğer ilkokullarda ve bu ilkokulların anasınıflarında haftada 2 gün yüz yüze eğitim verilecek, diğer günler uzaktan eğitim devam edecek. 8 ve 12. sınıflar için de 1 Mart'tan itibaren Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen ders çizelgelerine göre haftada 2 gün yüz yüze eğitim-öğretim yapılacak. 

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑