Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Adliye

Kandıra Babaköyü’nün yerleri mahkemece hazineye devir edildi

Kandıra Baba köyü’nün asırlık yerlerine Kadastro çalışmalarına Hazine Mahkeme açtı. 50 hanenin yerleri mahkemece vatandaşlardan alınarak hazineye devir ediliyor. Bu karar karşısında vatandaşlar sinir krizi geçiriyor.

31 Mayıs 2012 Saat: 20:04
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 13.854 kez okunmuştur

Kandıra Babaköyü’nün yerleri mahkemece hazineye devir edildi
Kandıra Babaköyü’nün yerleri mahkemece hazineye devir edildi

Kandıra Babaköyü Muhtarı Mustafa Çevik Gazete Kocaeli Kandıra Temsilciliğini ziyaret ederek dertlerini bizimle paylaştı. Çevik, “1957 yılında kadastro çalışmaları Köyümüzde yapılmış. O Günkü Köy Muhtarı kadastro yetkililerine köyde ki vatandaşların yerlerinin kimileri yazdırmış, kimilerininkini yazdırmamış o esnada bilir kişilerle kadastro görevlileri arasında bir itilaf çıkmış. Bu şekilde Köyümüzün yarısına tapu verilirken diğer bir kısmına tapu verilmemişti. 1991 yılında Köyümüze Orman Kadastrosu geldi. Yerlerimiz tarım arazisi olduğundan harita üzerinde sarı renkle boyandı. O dönemde Orman Kadastrosu çalışma esnasında bu alanlar Orman olarak görünseydi 2B olarak harita da görünürdü.
2010 yılında 2B çalışması yine Köyümüzde yapıldı. Bizim asırlık yerlerimiz 2B sıfatına girmedi. Yerlerimiz Tarım Arazisi görüldüğü için harita da sarı renkle boyanmıştı. 2011 yılında bu yanlışı düzeltmek için Köy Muhtarlığı olarak kadastroya dilekçe verdik. 2011’in Ağustos Ayında Köyümüzde kadastro çalışmaları başladı ve tamamlandı. Daha sonra askıya asıldı. Bu süreçte hazine askıda ki yerlerimize itiraz etti. Gerekçesi ise ziliyeti 20 yılı dolmadığı. Bunun üzerine hazine itiraz etti. Ziliyetinin dolmasına 2 ay 15 gün varmış. Biz bunu bilmiyorduk, bilseydik 5 ay sonra kadastro çalışmalarını yapılmasını arz ederdik.
Bu yerler dedelerimizden, babalarımızdan bizlere kalan tarım, fındık, bahçe gibi yerlerdir. Kadastro mahkemesi keşifleri yapıldığında Köyümüzün büyükleri ve en yaşlı dedelerimiz 50-60 yıldan beri bu yerleri kullandıklarını belirttiler. Fakat kadastro mahkemesince yerlerimizin ziliyet süresine 2 ay 15 gün kalan süresinden dolayı hazineye bıraktı. Köyümüzde 50 hane bu durum karşısında mağdur kaldı. Köyümüz Tarım ve Hayvancılıkla geçimini sağlıyor. Dedelerinden ve babalarından kalan bu yerler alınırsa Köyümüzde 50 hanenin ocağı söner. Bir yanlış sonrasında yüzlerce vatandaş mağdur olacak. Devletimizden yardım bekliyoruz. Bu vatandaşların var olan haklarını geri vermeleri için Sayın Başbakanımız ve Bakanlarımızdan bu konuya bir açıklık getirmelerini temenni ediyorum” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑