Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Spor

İzmit'in Başpehlivanı Kandıralı Akkoyun oldu

İzmit Belediyesi tarafından düzenlenen 6.Altınkemer Yağlı Güreşleri Tarihi Kırkpınar güreşlerini aratmadı.

30 Eylül 2018 Saat: 00:30
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 6.131 kez okunmuştur

İzmit'in Başpehlivanı Kandıralı Akkoyun oldu
İzmit'in Başpehlivanı Kandıralı Akkoyun oldu

Yenişehir er meydanındaki güreşlere  600’e yakın pehlivan katıldı. İzmitlilerin ata sporu güreşe doydukları etkinliği AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz ile binlerce vatandaş da ilgiyle takip ettiler. Her yaştan binlerce kişinin ilgiyle takip ettikleri güreşler kıran kırana geçti.  Aralarında Kırkpınar’ın ünlü başpehlivanlarından İsmail Balaban, Orhan Okulu, Ali Gürbüz, Faruk Akkoyun, Hamza Köseoğlu gibi ünlü  pehlivanların yer aldığı baş güreşleri de kıran kırana geçti.

ANLAMLI MESAJ

Baş pehlivanlar er meydanına  dev Türk bayrağı ve “ birlikte Türkiye’yiz kendimize yeteriz’’ pankartıyla çıktılar. Finalde Faruk Akkoyun ile İsmail Balaban karşı karşıya geldiler. Nefes kesen mücadele sonunda 6.Altınkemer İzmit Yağlı Güreşlerinin başpehlivanı Faruk Akkoyun oldu.

Baş pehlivanın  belli olmasının ardından gruplarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Başkan Doğan pehlivanları tebrik ederek  İzmitlilere unutamayacakları bir gün yaşattıkları için teşekkür etti.

Başkan Doğan, güreşlerin finalinde yaptığı konuşmada “ 6. Geleneksel İzmit  yağlı güreşlerine gelerek bizlere şeref verdiniz. Sizlerin varlığı bizim en büyük gücümüz. Duanız en büyük enerjimizdir. Hamdolsun belediyemiz çalışıyor. Eski güreşleri yaptığımız Doğu Kışla’daki yerde Türkiye’nin en modern  kapalı pazarını yaptık. Perşembe ve Cumartesi pazarlarımız artık burada hizmet veriyor.

KURUŞUNUZU ZİYAN ETMİYORUZ

Sizlerin kuruşunu ziyan etmeden İzmit için harcıyoruz. Her işte hakkı hukuku gözeterek, hiçbir parti ayrımı yapmadan gönülden çalışıyoruz. Vatan haini olmayan herkes bizim kardeşimizdir. Bugünlere gelmemize vesile olan Alpaslan’dan Fatih’e, Kanuni’ye, Abdulhamit’e M.Kemal Atatürk’e, bütün şehitlerimize minnettarız.15 Temmuz da ülkemizi uçurumun kenarından kurtaranlardan Allah razı olsun. Güvenlik güçlerimize, silahlı kuvvetlerimize çok şey borçluyuz. Huzur içinde yaşamak kolay olmuyor.

İZMİT’E YAĞLI GÜREŞLERİ GETİRDİK

İzmit’te yağlı güreşleri ilk biz başlattık. Yediden yetmiş yediye herkesi bu meydanda toplamanın gururunu yaşıyoruz. Bu güreşler kardeşlik, birlik beraberlik, kararlılık, mücadele bir anlamda da centilmenlik demektir. Yensek de yenilsek de birbirimizi sevmektir. Kazanan kim olursa olsun hepsi bizim için şampiyondur.

TÜRK MİLLETİNİN ŞAHLANIŞ YILLARI

Yarınlarımız liderimiz, Cumhurbaşkanımızın dediği gibi Türk milletinin şahlandığı yıllar olacaktır. Ülkemiz üzerine her zaman içten dıştan saldırılar oluyor. Kahraman Mehmetçiğimiz canı kanı pahasına bunlara  karşılık veriyor. Ekonomik saldırıda da başarılı olamayacaklar.  Bizler birer ekonomik nefer olarak bu mücadelede yerimiz alacağız. Vatan için, bayrak için ülkemiz için karınca misali bir damla su da biz taşıyacağız. Yerli malı kullanacağız. İnadına emperyalistlere karşı daha da bir ve beraber olacağız. Bu meydandaki bu tablo bunun en  güzle göstergesidir ”dedi. AK Parti Milletvekili İlyas Şeker de konuşmasında Başkan Doğan’a güzel organizasyon için teşekkür etti.

ALTIN KEMER  YAĞLI GÜREŞLERİN BAŞPEHLİVANLARI

2013 – 1.Altın Kemer Yağlı Güreşleri Başpehlivanı İsmail BALABAN

2014 – 2.Altın Kemer Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Faruk AKKOYUN

2015 – 3. Altın Kemer Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Orhan OKULU

2016 – 4. Altın Kemer Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Şaban YILMAZ

2017 – 5. Altın Kemer Yağlı Güreşleri Başpehlivanı İsmail BALABAN

2018 – 6. Altın Kemer Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Faruk AKKOYUN

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑